Gardul stadionului municipal Ungheni a fost demolat. Care este motivul?

„O epocă s-a terminat”

Așa a descris Dionis Secrieru, Administrator și Fotoreporter al FCM Ungheni, pozele în care au fost imortalizat procesul de demolare al gardului din beton armat din jurul stadionului municipal Ungheni, în perimetrul străzilor Romană și Vasile Lupu.



Fotografiile au fost realizate ieri, 13 mai 2019, de către Dionis Secrieru.

Care este motivul?

O investigație prin care s-a încercat a obține răspuns la această întrebare, a fost realizată de către Lucia Bacalu, jurnalistă și fondatoare a ziarului regional Expresul:

„A căzut cum ar fi căzut cutiile de chibrituri”, a făcut o remarcă primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, după care a explicat și de ce: ”Gardul respectiv prezenta deja pericol, era fisurat și, practic, imposibil de mai întreținut. A fost construit, pe vremuri, dintr-un amestec de cenușă și var. În plus, și din punct de vedere estetic nu mia putea fi tolerat”, așa începe articolul realizat de către Lucia Bacalu.

Articolul „A fost demolat gardul de la Stadionul Central din Ungheni. Ce urmează” a fost preluat integral, cu indicarea surselor în orginal, fără careva ingerință în text.

În locul acestuia, pe perimetrul străzilor Romană și Vasile Lupu, va fi construit un nou grad, cu o lungime totală de 320 de metri. Alexandru Ambros l-a numit ”eurogard”. Va fi dintr-o plasă specială, semitransparent.

„Este vorba de o construcție foarte ușoară cu costrui foarte modeste”, a specificat primarul.

Potrivit lui, la demolarea vechiului gard au fost implicate întreprinderile municipale, astfel că au fost cheltuiți bani doar pentru combustibil.

Construcția noului gard va începe în scurt timp, astfel ca, până la finele lunii iunie să fie gata, a mai spus primarul.

Gardul propriu-zis a fost deja achiziționat. Pentru el Primăria a plătit 110 mii de lei. Urmează să fie stabilită firma constructoare și suma care va fi plătită pentru instalare.

Anterior, în anul 2014, a fost construit terenul de fotbal, cu înveliș artificial.  Chiar recnt, săptămâna trecută, au fost date în exploatare și două mini-terenuri pe același stadion.”

sursa: Lucia Bacalu / Expresul



Galerie foto, realizată și publicată pe facebook de către Dionis Secrieru:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns