Galerie Foto // Cum au marcat militarii Batalionului de artilerie „Prut” din Ungheni 29 de ani de la fondarea Armatei Naționale

La 3 septembrie 2020, se împlinesc 29 de ani de la formarea Armatei Naţionale.

În acest context, Batalionul de Artilerie „Prut”, dizlocat în municipiul Ungheni, în comun cu administrația publică locală au desfășurat o serie de măsuri pentru a sărbători Ziua Armatei Naționale



De asemenea, a avut loc o ceremonie de decorare cu diplome de onoare celor mai buni militari şi angajaţi civili.

Vedeți și Galerie Foto // Batalionul de artilerie „Prut” la a 28-a aniversare

Armata Naţională a Republicii Moldova a fost creată la 3 septembrie 1991, prin decretul Preşedintelui Republicii Moldova nr. 194.

Batalionul de artilerie „Prut”, în trecut „Brigada de artilerie” și „Divizionul de artilerie”, este o unitate militară din cadrul Forțelor Terestre ale Armatei Naționale a Republicii Moldova.

În timpul conflictului armat de pe Nistru din primăvara – vara 1992, pe platoul unității militare au depus jurământ primii militari ai Republicii Moldova. Ulterior, feciorii neamului au fost dislocați în platourile Coșnița și Cocieri unde au ținut piept hoardelor separatiste și mercenarilor cazaci. 

Batalionul a fost creat la 19 aprilie 1992 și a depus jurământul de credință Republicii Moldova și poporului său la 20 aprilie 1992.

Unitatea militară este formată din fostele unități sovietice dislocate la frontiera URSS cu România, în municipiul Ungheni.

Vedeți și Foto, Video // „Nu sunt americanii !”. Militarii Armatei Naţionale au desfăşurat un exerciţiu tactic la Ungheni

Anterior, unitatea militară a purtat denumirea de Regimentul 4 de Artilerie al Armatei a 14-a generală al Armatei URSS (ru. 4-й армейский артиллерийский полк 14-й общевойсковой армии ВС СССР)

Galerie Foto:



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns