Fundația Comunitară Ungheni anunță lansarea Programului de Granturi Mici „Comunități puternice cu valori și tradiții autentice” , Ediția II-a

Programul de Granturi Mici (PGM) „Comunități puternice cu valori și tradiții autentice”, Ediția II-a,  are drept scop să contribuie la dezvoltarea și consolidarea bunelor practici de participare cetățenească  în procesul de dezvoltare durabilă a localităților prin promovarea  identității locale și valorificarea tradițiilor meșteșugărești specifice fiecărei localități, se comunică într-un comunicat al Fundației, publicat și pe pagina Primăriei Municipiului Ungheni.

Fundaţia Comunitară Ungheni este o organizaţie nestatală care colectează fonduri pentru rezolvarea unor probleme ale comunităţii. Fundaţiile de așa gen sunt o soluţie pe termen lung pentru nevoile comunităţilor, un „ciorap cu bani” la care să aibă acces cetăţeni sau organizaţii pentru a pune în mişcare iniţiative importante pentru comunitate.

PGM „Comunități puternice cu valori și tradiții autentice”, Ediția II-a,  va încuraja participarea civică, sensibilizarea și conștientizarea că toți cetățenii împreună pot să contribuie la dezvoltarea identității locale și crearea unei imagini atractive a localităților  prin implicare directă la soluționarea inovativă a  problemelor ca răspuns la nevoile comunității.

PGM „Comunități puternice cu valori și tradiții autentice”, Ediția II-a , este  susținut  financiar de  Primăria și Consiliul municipal Ungheni, Consiliul raional Ungheni și Fondul pentru Tineri din Ungheni care își desfășoară activitatea sub umbrela Fundaţiei Comunitare Ungheni.

BENEFICIARII  DE GRANTURI

Beneficiari de granturi pot fi:

    1. ONG-uri, Grupuri de Iniţiativă Civică, Instituţii publice care nu au beneficiat de suport financiar din partea donatorilor interni sau externi pot să depună formularele cererilor de finanţare pentru granturi în valoare de până la 7 000 lei şi trebuie să aibă o contribuţie de cel puţin 25% din suma solicitată de la Fundaţia Comunitară Ungheni.
    2. ONG-uri, Grupuri de Iniţiativă Civică, Instituţii publice care au implementat deja proiecte cu suport financiar din partea donatorilor interni sau externi pot să depună formularele cererilor de finanţare pentru granturi în valoare de până la 20 000 lei şi trebuie să aibă o contribuţie de cel puţin 35% din suma solicitată de la Fundaţia Comunitară Ungheni.
    3. Contribuţia (în numerar) va fi din partea aplicantului/ beneficiarului de granturi, poate fi acordată însă şi/sau din partea autorităţilor publice locale, persoanelor juridice/instituții publice și private, persoanelor individuale/ cetățenilor.



DOMENIILE FINANŢATE

Granturile vor fi acordate pentru implementarea proiectelor comunitare inovative pe domeniile: meșteșuguri populare, odihnă și recreere, sport  care vor cuprinde activități de mobilizare și participare civică la soluționarea problemelor  comunității locale,  desfăşurate cu implicarea unui număr mare de cetățeni și informarea publicului larg despre implementarea lor, obligatoriu orientate să:

Demonstreze încurajarea participării civice active în viața comunității 

* Aducă beneficii cetațenilor din comunitate

* Permită obţinerea unor rezultate clare şi vizibile

* Aibă un impact pozitiv şi imediat asupra grupurilor ţintă şi comunităţii în ansamblu

* Ofere posibilităţi de replicare şi durabilitate

CRITERIILE ESENŢIALE DE ELIGIBILITATE

Criteriile pentru proiect:

    • Să vizeze scopuri realiste care pot fi realizate pe parcursul proiectului
    • Să urmărească soluționarea participativă a problemelor  din comunitate
    • Să nu aibă o durată mai mare de 2 luni



Criteriile pentru beneficiari:

  • Să fie activi în domeniile indicate
  • Să dispună de potenţial uman şi voluntari
  • Să demonstreze capacitatea de a soluţiona problemele locale pe domeniile vizate

Nu sunt eligibile pentru finanţare proiectele ce presupun:

  • Activităţi generatoare de profit
  • Construcţii/reconstrucţii/ ample lucrări de amenajare a teritoriului
  • Activităţi cu caracter religios
  • Activităţi cu caracter politic

Formularele şi Ghidul Programului de Granturi Mici „Comunități puternice cu valori și tradiții autentice” , Ediția II-a, pot  fi  solicitate pe suport de hârtie sau în versiune electronică la adresa: str. Naţională 7, bir.501, mun. Ungheni. Tel/fax: 236 2 53 09; e-mail: fc_ungheni@yahoo.com .

Formularele cererilor de finanțare cu anexele necesare se depun la sediul  Fundaţiei  Comunitare Ungheni (str. Naţională 7, bir.501, mun. Ungheni),  în perioada  08 – 09 octombrie 2018,  între orele  10.00 – 16.00.

Data limită de depunere a a formularelor cererilor de finanțare este  09 octombrie 2018, ora 16.00.

Miercuri,  19  septembrie  2018, ora 11.00, la Centrul de Informare pentru Cetățeni / parterul Primăriei municipiului Ungheni/  se va desfăşura  Sesiunea de informare  privind  specificul şi condiţiile Programului  de Granturi Mici „Comunități puternice cu valori și tradiții autentice” , Ediția II-a Sunt invitaţi toţi cei interesați de  acest Program de Granturi Mici al Fundaţiei Comunitare Ungheni.

Persoana de contact: Oxana CIOBANU: 0236 25309; e-mail: fc_ungheni@yahoo.com.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns