Foto, Video // S-a rupt din nou cerul la Ungheni

Alerta de cod GALBEN de instabilitate atmosferică a lovit din nou Poarta de Vest a Republicii Moldova.

Pentru a doua zi consecutiv, municipiul Ungheni este cuprins de o aversă torențială și „atacat” cu grindină.

Potrivit mai multor materiale foto și video recepționate la redacția NEWS.UNGHENI.ORG (info.ungheni@gmail.com), furtuna a făcut din nou ravagii la Ungheni.

Urmare, mai multe curți au fost înnămolite iar străzile s-au transformat în adevărate râuri, afectate parcă de viiturile din Carpați.

La scurt timp de la începutul furtunii, un martor ocular a remis un material video, denumit sugestiv: „Râul R1.1 Ungheni – Chișinău”.

S-a rupt din nou cerul la Ungheni

Din imaginile video putem observa cu traseul național R1.1 Ungheni – Chișinău a fost acoperit total cu apă în regiunea restaurantului Miorița, amplasat la circa 5 km de municipiul Ungheni.

Totodată, un internaut comunică că în Cartierul Tineretului, din cauza vântului puternic, un copac a căzut pete un autoturism parcat. Din nefericire, autoturismul de model Citroen a fost grav avariat.

Amintim că ieri, 15 iunie 2021, o aversă cu grindina s-a năpustit asupra urbei de pe malul Prutului. Furtuna a rupt arbori și a afectat mai multe construcții pe teritoriul municipiul Ungheni iar pentru mai multe detalii la acest subiect, accesați articolul Foto, Video // Ploaia cu grindină a făcut ravagii la Ungheni

În aceași ordine de idei, informăm că și pentru ziua de astăzi, Meteorologii au anunțat din nou Cod GALBEN de instabilitate atmosferică

În continuare, Vă prezentăm o galerie foto cu consecințele furtunii care să năpustit asupra municipiului Ungheni în această după amiază, 16 iunie 2021.

Totodată, Serviciul Antigrindină informa că ieri, 15 iunie 2021, unitățile speciale din Edineț, Soroca, Sângerei, Cornești, Călărași și Ceadâr-Lunga au utilizat 653 de rachete antigrindină de tip Alazani-6 și 682 de rachete antigrindină de tip Loza-2.

Din păcate, redacția NEWS.UNGHENI.ORG își pune doar o singură întrebare: Din ce motiv nu a fost implicate activ în procesul de lichidare a pericolului de grindină unitatea specială din municipiul Ungheni, dislocată în cartierul Ungheni Deal.

Este foarte bine cunoscut de către locuitori faptul că unitatea specială de combatere a grindinei din municipiul Ungheni nu poate lansa rachete pe direcție Vest din motiv că afectează zona de frontieră și Nord – Vest / Sud – Vest pentru că pot provoca daune locuitorilor municipiului Ungheni.

Dar, cum rămâne cu lansarea unor rachete în direcțiile opuse?!

Mai multe detalii despre activitatea Serviciului Antigrindină la ziua de ieri pot fi citite în articolul Serviciul Antigrindină a utilizat 1 335 de rachete la 15 iunie 2021

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: