Foto, Video // Peste 6000 țigări de contrabandă descoperite într-un autocar de pe ruta Chișinău – Iași

Poliţişti de frontieră ai României din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, împreună cu lucrători vamali, au descoperit la controlul de frontieră peste 6.000 de tigarete de contrabandă, ascunse în sistemul de ventilație al unui autocar.

La 29 octombrie 2021, în jurul orei 00:15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control conducătorul un autocar de pe cursă regulată pe ruta Chișinău-Iași.

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, deținea cetățenie dublă: a României și a Republicii Moldova.

Pentru valorificarea unor date și informații deținute la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport.

Urmare, echipa comună de control a descoperit ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, 6.220 de ţigarete de contrabandă.

Cele 311 pachete de țigări, cu timbru de acciză Republica Moldova, erau ascunse în sistemul de ventilație al autocarului.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii țigărilor în valoare totală de 1 550 RON / 6.371.74 MDL şi sancționarea contravențională a bărbatului cu amendă în valoare de 10 000 RON / 41 108.00 MDL.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns