Foto, Video // Festivalul de turism forestier „Sărbătoarea Fagului” 2021

Astăzi, 25 iulie 2021, în Rezervația științifică „Plaiul Fagului” din raionul Ungheni, a avut loc o nouă ediție a Festivalului de turism forestier „Sărbătoarea Fagului”.

Ediția din acest 2021 este la a noua ediție și are loc tradițional, pe teritoriul Rezervației științifice „Plaiul Fagului”.

Pentru prima dată, Festivalul de turism forestier „Sărbătoarea Fagului” a fost organizată în anul 2013.

Tradițional, evenimentul include mai multe activități menite să promoveze Rezervaţia Naturală „Plaiul Fagului”, turismul forestier, meşteşugăritul lemnului, obiectele de artizanat local etc

La evenimentul cultural, au participat mai multe formaţii folclorice de bărbați din Republica Moldova care cercetează, valorifică şi promovează folclorul obiceiurilor şi tradiţiilor populare, incluzând folclor literar și muzical, promovează portul popular tradițional, maniera şi stilul moldovenesc de interpretare a muzicii folclorice.

Formațiile au reprezentat Casele de Cultură din raioanele Ungheni, Rezina, Drochia, Orhei și Ialoveni.

Festivalul de turism forestier „Sărbătoarea Fagului” a fost organizată de către Secția Cultură și Turism Ungheni, Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Rezervația Naturală „Plaiul Fagului”, Centrul de resurse și atragere a investițiilor, Clusterul ANTREC – Ungheni, Primăria Rădenii Vechi sub egida Consiliului raional Ungheni.

Rezervația Științifică „Plaiul Fagului” este o arie protejată cu o suprafaţă de peste 5600 de hectare, aplasată pe teritoriul raionul Ungheni, în apropiere de satul Rădenii Vechi.

Rezervaţia a fost creată ca un ecosistem de conservare şi dezvoltare a biodiversităţii, protecţie a mediului, precum şi pentru cercetări ştiinţifice.

Aceasta a ajuns o platformă importantă pentru studiile în domeniu, realizate de savanţii instituţiilor de profil ale Academiei de Ştiinţe şi Universităţii de Stat din R. Moldova.

În continuare, Vă prezentăm o Galerie Foto și Video cu Festivalul de turism forestier „Sărbătoarea Fagului” din 2021, culeasă din mediul online:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, ne puteți urmări și pe alte canale media TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns