Foto, Video // Convoiul românesc cu ajutoare umanitare contra COVID-19 a trecut Prutul

Cu câteva clipe în urmă, ajutorul frățesc oferit de Guvernul României pentru Republica Moldova a traversat PTF Leușeni – Albița și se îndreaptă pe traseul M1 Leușeni – Chișinău spre capitala Republicii Moldova.



Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențial al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a întâmpinat convoiul în PTF Leușeni:

„Este un gest de solidaritate, imens, prin care subliniem și cu acest prilej că România a fost, este și va fi alături de R. Moldova. Dincolo de parcursul european pe care ni-l doirim să fie realizat, România este alături de cetățenii R. Moldova.

Sunt 20 de autocamione care conțin echipamente medicale, medicamente esențiale în lupta cu COVID-9 care vor ajunge în toate raioanele din R. Moldova, spre beneificiul doctorilor, spre beneficiul cetățenilor.

Mi se pare important să fim alături de autoritățile din R. Moldova. Le mulțumesc tutoror celor din România care au făcut posibil acest ajutor în primul rând poporului român, pentru că aceste ajutoare sunt plătite din impozitele cetățenilor români, președintelui României și Guvernului român”, a declarat Daniel Ioniță.

Amintim că donația frățească cuprinde 20 de camioane militare încărcate cu echipamente medicale și de protecție, dar și medicamente care vor putea fi folosite pentru tratarea persoanelor infectate cu COVID-19.

Anterior, a fost anunțat că ajutorul fraților de la București urma să ajungă în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău la 6 mai 2020, în ziua când se împlineau 30 de ani de la primul Pod de Flori.

La primul Pod de Flori din 6 mai 1990, au participat peste 1.2 milioane de români din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească.

În continuare, Vă prezentăm o galerie foto și video cu convoiul românesc cu ajutoare umanitare contra COVID-19 care a trecut Prutul:

Galerie Video:

Vedeți și:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns