Foto // Tragedie la Nisporeni. Doi frați de 6 și 8 anișori din Șișcani au decedat înecați

Un caz teribil a avut loc în comuna Șișcani din raionul Nisporeni.

Doi frați, de 6 și 8 anișori, s-au stins din viață după ce s-au înecat într-un bazin din localitate.

Tragedia s-a produs ieri, 16 august, Serviciul de Gardă al Inspectoratului de Poliție fiind sesizat în jurul orei 14:00, transmite Zugo.md



La fața locului s-au deplasat conducerea IP Nisporeni și membrii GOUP, care au stabilit că doi frați minori, un băiat de 6 ani și sora sa de 5 ani, au plecat să se joace în timp ce părinții se aflau la domiciliu, împreună cu alți doi copii – cu vârsta de 1 an și 3 ani.

Astfel, cei doi frați s-au deplasat la iazul care se află la câteva străzi distanță de domiciliu.

Acolo, minorul de 6 ani a intrat în apă să se scalde, iar la scurt timp a început să strige după ajutor.

Drept urmare, sora mai mică a alergat acasă să îl cheme pe fratele mai mare, în vârstă de 8 ani.

Cel din urmă, încercând să-și salveze fratele, s-a înecat și el.

Copiii au fost extrași din apă de către tatăl lor și vecinul acestora. Ambii minori au fost resuscitați de către membrii serviciul specializat 112.

La fața locului au fost prezenți, de asemenea, și membrii IGSU.

„Familia dată, domiciliată în satul Șișcani, beneficiază de ajutor social și nu se află în vizorul IP Nisporeni. Iazul are o suprafață de 100 m/2, adâncimea totală este de patru metri, iar – momentan – apa atinge o adâncime de 1,5 m.

Bazinul este proprietate privată, îngrădit cu plasă metalică și are poartă. Acesta a fost inspectat la începutul sezonului estival în cadrul operațiunii „Grija” (luna iunie 2020) și nu dispune de pază”, a comunicat, pentru ZUGO, ofițera de presă a IP Nisporeni, Cristina Vicol.

Localnicii ne-au comunicat că proprietarii gospodăriei unde este bazinul nu sunt acasă în aceste zile, iar teritoriul este îngrădit.

Menționăm că acum sunt investigate toate circumstanțele cazului.

În contextul acestui caz tragic, Poliția îndeamnă părinții și maturii să supravegheze strict copiii, inclusiv în preajma bazinelor acvatice, precum și comportamentul acestora în timpul înotului în piscine.

De asemenea, salvatorii îndeamnă oamenii să evite scăldatul pe timp de caniculă în locuri neamenajate cu stații de salvare, precum și în stare de ebrietate.



În caz de urgență, apelați la Serviciul 112.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns