[FOTO] Primii carabinieri moldoveni au ajuns în misiunea KFOR din Kosovo

Contingentul Inspectoratului General de Carabinieri, format din 3 militari, a demarat cu succes la 21 aprilie 2024 misiunea de menținere a păcii în Kosovo (KFOR).

Vedeți și Carabinierii moldoveni detașați în PREMIERĂ la operațiunea de menținere a păcii din Kosovo

Participarea carabinierilor în această misiune este atât o onoare, cât și o responsabilitate, reprezentând cu demnitate Inspectoratul General de Carabinieri al MAI, într-o misiune internațională de menținere a păcii, desfășurând activități de stabilizare și menținere a păcii în regiune alături de reprezentanți ai peste 20 de națiuni.

Amitivm că în PREMIERĂ pentru sistemul afacerilor de interne, trei carabinieri moldoveni au fost detașați la operațiunea internațională de menținere a păcii din Kosovo, începând cu 19 aprilie 2024, pentru o perioadă de 6 luni. 

Grupul de pacificatori moldoveni din cadrul Inspectoratului General al Carabinierilor este condus de către locotentent-colonelul Ștefan Plăcintă, originar din satul Flămânzeni, comuna Coșcodeni, raionul Sângerei, valea Culei.

Locotentent-colonelul Ștefan Plăcintă are o experință de peste 21 ani în sistemul afacerilor de interne, este absolvent al Liceului cu profil militar „Sfântul Gheorghe” și Academia „Ştefan cel Mare” al Ministerului Afacerilor de Interne.

Participarea carabinierilor la misiuni și operații internaționale asigură îndeplinirea angajamentelor conform Cartei ONU, tratatelor cu Uniunea Europeană și alte organizații internaționale sau state terțe, și reprezintă o contribuție semnificativă la menținerea păcii, securității și stabilității internaționale, precum și la promovarea respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului și a supremației legii.

Vedeți și:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns