Foto // Noi medalii pentru tinerii jucători de Dame din Ungheni

Noi medaliiau fost aduse acasă de către tinerilor ce au îndrăgit jocul de dame din Ungheni

Cupa Mondială este apogeul pentru orice sport. Nu a făcut excepție și pentru tinerii sportivi din Ungheni care au participat la Campionatul Mondial la Jocul de Dame, desfășurat la sfârșitul verii în stațiunea bulgară Kranevo, informează Iuri Lucitchi pe pagina sa de facebook.



Pentru prima dată, Igor Rotaru, antrenor la Școala Sportivă din Ungheni, a mers la un Campionat Mondial cu ​​o echipă atât de impresionantă – 7 sportivi. Participarea delegației unghenene la Campionat a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Consiliului raional Ungheni (Alexandru Chuvaga), Primăriei municipiului Ungheni (Alexandru Ambros), Direcției Educație, Tineret și Sport din Ungheni (Iulia Pancu), Școalii sportive din Ungheni (Sergiu Noni) și al Federației din Republica Moldova și România, precum și alte persoane indiferente, pentru care participanții și părinții lor își exprimă recunoștința.

În cadrul echipei națională a Republicii Moldovei au participat următorii sportivi Ungheneni:

  • Marcel Ursu – medaliat a mai multor campionate naționale și mondiale;
  • Trio Cușnir, elevi ai LT „Mihai Eminescu” – Cristina, Dumitru și Alexandru;
  • Surorile Victoria și Diana Florea;
  • Nadejda Moraru – școala elementară „Spiridon Vangeli”.

Trei jucători de șah din Ungheni au reușit să câștige medalii la Cupa Mondială.

Liderul echipei, Marcel Ursu, a ocupat locul doi în cadrul etape de „Joc de Dame rapid”, categoria Under 18. El a adus o contribuție uriașă la cucerirea medaliei de bronz de către echipa națională a Republicii Moldovei.

Medalii de bronz pentru jocul în echipă au cucerit și Dumitru Cușnir și Victoria Florea. De remarcat este faptul că Cușnir s-a oprit la un pas de podium, în competiția individuală a etapei „Joc de Dame rapid”, categoria Under 14 ani, ocupând locul 4.

Totodată, în weekendul trecut, 19 reprezentanți Școlii Sportive Ungheni au participat la etapa a 5-a a Cupei Moldovei la Jocul de Dame, desfășurată la Călărași. Și desigur, Unghenenii s-au întors acasă cu noi medalii.

Cel mai tânăr din echipa Alexandru Cușnir, a câștigat turneul la categoria Under 9 cu o evoluție genială. Fratele său mai mare, Dumitru, a câștigat medalia de argint la categoria Under 14, iar Victoria Florea – medalia de bronz la categoria Uder 16.

Astfel, elevii lui Igor Rotaru nu și-au întrerupt tradițiile de cuceri medalii nici de această dată.

Foarte curând, pe 16 noiembrie, etapă a VI-a a Cupei Moldovei la Dame va fi găzduită de Școala Sportivă din municipiul Ungheni, iar băieții și fetele noastre au șanse mari să își demonstreze abilitățile în fața rudelor și a prietenilor, precum și mulți îndrăgostiți de Jocul de Dame din municipiu și regiunea Ungheni.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns