Foto // Locomotiva trenului de pe ruta Ungheni – Bălți a luat foc

În seara zilei de azi pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au fost alertați să intervină la stingerea unui tren de pasageri de pe ruta Ungheni – Bălți, care a luat foc în apropierea de localitatea Scumpia, raionul Fălești, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.


Amintim că acesta este deja al doilea incendiu cu implicarea unor locomotive de astăzi, după ce două locomotive ale unui tren marfar, s-au aprins în această dimineață în stația Cornești.

Potrivit sursei, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 17:48 de minute. În scurt timp, la fața locului au intervenit trei echipaje de salvatori și pompieri. Ajunși, pompierii au stabilit că flăcările au cuprins locomotiva trenului de pe ruta Ungheni – Bălți.

La acelaș subiect, publicația periodică Unghiul comunică că primii pompieri care au ajuns la fața locului au fost voluntarii de la postul din Sculeni şi cei de la Ungheni.

Conform IGSU, trenul era compus dintr-o locomotivă și două vagoane unde și se aflau pasagerii. Oamenii au dovedit singuri să părăseacă vagoanele într-un un scurt timp după producerea incendiului.

Pompierii au reușit să localizeze incendiul în cel mai scurt timp astfel evitând răspăndirea focului pe acele două vagoane.

Locomotiva trenului Ungheni – Bălți a fost distrusă de incendiu în proporție de 80%

Pasagerii trenului nu au avut de suferit, iar mașinistul și asistentul mașinistului au fost preluați de serviciul asistența medicală urgentă pentru investigațiile medicale și transportați la la spitalul raional Ungheni.

Potrivit primelor informații, se presupune că aceștea s-au intoxicat cu produsele de ardere. Circumstanșele și cauza producerii incendiului urmeaza a fi stabilite ulterior.

Galerie foto (IGSU):



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns