Foto // Lacul Delia din Ungheni riscă să rămână fără apă

Lacul Delia. Sursa: Irina Crudu / Facebook

Lacul Delia din municipiul Ungheni riscă să rămână fără apă.

Urmare a ploilor puternice din 29-31 mai curent, atunci când a existat riscul ca digul lacului Ciachir din sectorul Dănuțeni să cedeze, a fost afectat grav și digul lacului Delia.

Astfel, digul și sistemul de evacuare a apei din lac în râul cu același nume, a fost grav afectat și zilnic lacul pierde o mare cantitate de apă.


În doar câteva zile, oglinda apei s-a micșorat drastic.

Alerta a fost anunțată de către mai mulți internauți care au remis la redacția News.Ungheni.org mai multe poze, video și un mesaj prin care își exprimă nedumerirea și indignarea.

Internauții acuză autoritățile că nu întreprind nici o măsură pentru remedierea situației create și că în scurt timp riscăm să fim martorii unei catastrofe ecologice și secarea celui mai mar lac din municipiul Ungheni.

Pe lângă faptul că lacul reprezintă o sursă de echilibru dintre urbanizare și natură, în trecut, plaja lacului Delia a fost una dintre cele mai populare locuri de odihnă a Unghenenilor.

Totodată, locul mai este popular în prezent în rândul atleților ce pot fi observați periodic cum efectuează curse în jurul lacului sau pe distanța digului.

Totodată, digul are și o funcție de protecție pentru a exclude riscul de inundație a cartierului Ungheni Vale.

Pentru a exclude orice interpretare eronată a informațiilor publicate supra, Vă prezentăm câteva materiale foto și vide, realizate și publicate de mai mulți internauți, printre care și atletul Mihai Grosu:

Lacul Delia. sursa: Run Ungheni / Facebook



Lacul Delia. Run Ungheni / Facebook
Lacul Delia. Sursa: Irina Crudu / Facebook

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram, și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns