Foto // Inspectorii de mediu au depistat mai multe furturi de masă lemnoasă, inclusiv în Ocolul Silvic Cornești

Joi, 5 martie, inspectorii de mediu ai IPM au efectuat un raid de control regulamentar și au verificat cantonul de pază nr. 11, Ocolul Silvic Cornești, raionul Ungheni.

În cadrul raidului, a fost depistată tăierea ilicită a 2 arbori de specia frasin de către un cetățean din localitate.



Urmare, corneșteanului i s-a întocmit un proces-verbal cu privire la contravenție în baza art. 122 alin. (1), Cod contravențional al R. Moldova, fiindu-i aplicată și amenda în mărime de 1400 lei cu recuperarea prejudiciului cauzat fondului forestier de stat în valoare de 1607.40 lei.

Pădurarului cantonului nr 11, ca persoană responsabilă de paza și protecția fondului forestier i-a fost întocmit un proces-verbal în temeiul art. 142 alin. (1) al Codului contravențional pentru încălcarea modului de folosire a fondului de exploatare și transportare a lemnului, fiindu-i aplicată amendă în mărime de 4000,0 lei.

În ziua următoare, vineri, 6 martie, pe traseul din preajma satului Mana, raionul Orhei, inspectorii de mediu au stopat un autovehicul, proprietate a SA „Drumuri Orhei”, care transporta masă lemnoasă fără acte legale de proveniență.

Inspectorii de mediu IPM Orhei au întocmit un proces-verbal cu privire la contravenție în baza art. 142 alin. (1), fiind aplicată amendă persoanei cu funcție de răspundere în mărime de 3 000,0 lei.

Tot vineri, în preajma satului Bulăiești, raionul Orhei a fost stopat un tractor care transporta lemn de foc fără a dispune de acte legale de proveniență.

Pentru această încălcare a legii au fost întocmite 2 procese-verbale cu privire la contravenție, unul cetățeanului care transporta lemnul în temeiul art. 142 alin. (2) și altul pădurarului cantonului silvic nr. 14 al Ocolului silvic Susleni în baza art. 142 alin. (1) al Codului contravențional, fiind aplicate amenzi în sumă de 4 600,0 lei.



Deasemenea, pe traseu au mai fost stopate și verificate și alte unități de transport care transportau masă lemnoasă cu actele de proveniență și transportare a lemnului în regulă.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns