[Foto] Incident cu braconaj în Rezervația „Plaiul Fagului”

Caz de braconaj, ieşit din comun, pe teritoriul Rezervației Naturale peisagistice „Plaiul Fagului”, amplasată pe teritoriul raionului Ungheni.

Marţi seara, 9 februarie 2021, la ora 23.00, patru indivizi necunoscuți au forţat cu automobilul poarta de acces până a cedat lăcata şi au bruscat paznicul care era la serviciu.

Ulterior, au pătruns pe teritoriul rezervației şi s-au dedat la pofte de braconaj.

Conform directorului Rezervației Naturale de Stat „Plaiul Fagului” Ştefan Deleanu din cercetările preliminare se cunoaşte că a fost împuşcat un mistreţ şi alţii trei au fost răniţi, iar daunele aduse patrimoniului urmează a fi documentate.

Organele de poliţie au fost alertate conform instrucțiunilor de serviciu, iar până în prezent a fost stabilit mijlocul de transport, urmând a fi identificate persoanele implicate şi toate circumstanţele producerii incidentului.

Agenţia „Moldsilva” vine cu un apel către populaţie, dacă dispune de informaţii cu privire la acest caz, să ne informeze prin intermediul Liniei specializate anticorupţie, tel. 022 211-311.

Doar cu eforturi comune putem contribui la protejarea faunei şi florei Republicii Moldova.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns