Foto // În municipiul Ungheni sunt dezinfectate locurile publice

La 25 martie 2020, Primăria municipiului Ungheni anunța că în urba de pe malul stâng al Prutului, a început dezinfectarea locurilor publice din oraș.



Urmare, administrația publică locală informa că vor dezinfecta următoarele locații:

  • străzile și trotuarele din municipiu;
  • intrările  / scările din blocurile locative;
  • instituțiile publice;
  • întreprinderile municipale;
  • întreprinderile raionale dislocate în municipiul Ungheni.

Ulterior, Primăria municipiului Ungheni a mai anunțat că în acțiunile de dezinfectare au fost antrenate întreprinderile municipale „Apă-Canal” și „AVE Ungheni”.

Totodată, autoritatea publică mai comunică că acțiunea a început din locurile cele mai aglomerate și în următoarele zilele, va cuprind toate cartierele municipiului.

În aceași ordine de idei, Primăria mai informează că până la 31 martie, în municipiul Ungheni sunt suspendate activitățile pe tot tipul de stadioane iar începând cu ziua de 25 martie, accesul pe terenurile de joacă pentru copii, terenurile de fitnes în aer liber este sistat.

Primăria municipiului Ungheni vine și cu un apel către ungheneni:

„Stați acasă, nu ieșiți decât în situații de urgență, respectați sfaturile specialiștilor și informați-vă din surse oficiale. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră”.

Amintim că tinerii Ungheneni, membri ai JCI Ungheni au lansat și implementat cu succes o Campanie de colectare de fonduri și au achiziționat peste 30 salopete antibacteriene și măști reutilizabile lucrătorilor medicali.

Urmare, tinerii din JCI Ungheni și mai mulți agenți economic din municipiu, inclusiv și Clubul de Lupte Libere Pankration din Ungheni s-au mobilizat și au donat Spitalului raional Ungheni și Primăriei municipiului următoarele:

  • 500 măști și 30 seturi de costume antibacteriene (ce cuprinde salopeta antibacterială, ochelari, bahile, mască, servetele antibacteriale, mănuși) Secției Boli Contagioase;
  • 10 seturi de costume antibacteriene Serviciului de Ambulanță Ungheni (SAMU Ungheni);
  • 9 seturi pentru Primăriei municipiului Ungheni.

Potrivit JCI Ungheni, această campanie de suport pentru angajații din linia întâi ce luptă contra Coronavirus de tip nou / COVID-19 nu ar fi fost posibilă fără aportul masiv al Unghenenilor.



Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

Galerie Foto:



Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns