Foto // Două acte de identitate românești false, procurate cu câte 200 de euro, depistate în PTF Sculeni

Poliţiştii de frontieră români din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la doi cetăţeni din R. Moldova care procuraseră cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române care erau false, pentru a-şi găsi mai uşor locuri de muncă în România, respectiv în Cehia.



În data de 09 martie a.c., în jurul orei 15.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, călătorind ca pasageri într-un autoturism marca Ford Galaxy, înmatriculat în Lituania, respectiv într-un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în R. Moldova, cetățenii din R. Moldova A.G. și P.S., în vârstă de 29, respectiv 43 de ani, comunică Poliția de Frontieră Română

În baza analizei de risc pe linia fraudei documentare, echipele comune au procedat la efectuarea unor controale amănunţite asupra celor două persoane, în urma cărora au descoperit, ascunse în bagajele celor doi bărbaţi, câte o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, A.G. a declarat că, pentru a găsi un loc de muncă în România, a procurat documentul de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, plătind suma de 200 de euro.

P.S. a declarat că intenționa să meargă în Cehia pentru a găsi un loc de muncă și că a procurat documentul de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, plătind suma de 200 de euro.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind luate măsurile legale care se impun.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

Citește și alte cazuri asemănătoare:



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns