Foto // „Curcubeul sănătății” la Grădinița „Tereza Sobolevschi-Corj” din Dănuțeni

Doar o săptămână le-a trebuit educatoarelor Larisa Moraru și Ina Chirinciuc de la grădinița „Tereza Sobolevschi” din cartierul Dănuțeni al municipiul Ungheni să construiască două cărărușe, una mai deosebită și colorată decât cealaltă, denumite simbolic – „Curcubeul sănătății”, informează publicația periodică Unghiul



„Curcubeul sănătății” a fost construit în comun cu câțiva părinți a căror copii frecventează instituția de învățământ preșcolar.

Larisa Moraru a menționat pentru publicație că atunci când copiii merg pe ele (neapărat desculți) fac masaj la tălpi. Or, conform spuselor sale pe tălpi se află o sumedenie de terminații nervoase care corespund diferitelor organe din corp.

Sursa mai transmite că una e din anvelope, care nu mai sunt folosite, iar a doua – din rame realizate din scânduri. Acestea la rândul lor sunt umplute cu granit, nisip, rumeguș, pietricele mărunte și pietre de râu, dopuri și funduri de la sticle din plastic și ştiuleți. Care a fost reacția micuților?

Ina Chirinciuc a comunicat pentru Unghiul că micuții sunt foarte entuziasmați: „Încă nu erau vopsite, când au mers pe ele și erau foarte curioși”.

Galerie Foto (Unghiul):

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns