Foto // Cooperare dintre IGPF de pe ambele maluri ale Prutului: 10 000 de pachete cu țigări de contrabandă confiscate în s. Oprișeni, peste Prut de s. Valea Mare

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Țuțora – judeţul Iași au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni de cooperare desfășurate în zona de responsabilitate, 10 000 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare totală de 118 000 RON / 481 251.20 MDL, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.



Întreaga acțiune a avut loc în cooperare cu polițiștii de frontieră moldoveni, care au sesizat colegii români cu privire la posibila activitate infracțională din zona localității de frontieră Oprișeni, sat aflat pe malul Prutului în dreptul localității Valea Mare din raionul Ungheni.

În data de 25 octombrie a.c., în jurul orelor 20:45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Țuțora – I.T.P.F. Iași, în baza relaţiilor de cooperare, au fost informați de către polițiștii de frontieră moldoveni despre faptul că în zona de frontieră a Republica Moldova se află trei persoane care nu își justifică prezența în apropierea frontierei.

Imediat, polițiștii de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat la locul indicat, iar în urma scotocirii zonei, în imediata apropiere a frontierei, colegii noștri au descoperit mai multe colete cu țigări, care au fost ridicate în vederea confiscării.



La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 200 000 de ţigarete (10.000 pachete cu ţigări), în valoare totală de 118 000 RON / 481 251.20 MDL, care a fost ridicată de poliţişti, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Galerie Foto:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns