Foto // Construcția pasarelei peste R1 Chișinău – Ungheni din mun. Strășeni este aproape finalizată

Construcţia pasajului / pasarelei peste traseul național R1 Chișinău – Ungheni și linia de cale ferată cu acelaș nume din municipiul Străşeni, este aproape finalizată. Obiectivul este executat de către întreprinderea S.C. „Poduri Prim” SRL, administrată de către Veaceslav Țărnă.



Potrivit Primăriei municipiului Strășeni, valoarea lucrărilor se estimeaza la 11 311 393 MDL.

La moment, se examinează amenajarea căilor de acces spre podul pietonal din toate trei direcții.

Totodată, proiectul prevede dotarea cu sistem exterior de iluminare pe regim de noapte, pe toată lungimea de 126 metri și instalarea unor ascensoare.

Podul existent, aflat în gestiunea autorităţilor locale de nivelul I, construit în anii 1971-1972, va fi demolat. La moment, acesta este într-o stare deplorabilă și prezentă pericol pentru siguranţa cetăţenilor şi traficul rutier.

Administrația publică locală menționează că elaborarea documentației de proiect are începutul în anul 2015, la iniţiativa primăriei municipiului Străşeni, iar lucrările au demarat în martie 2017 şi se execută din sursele Fondului Rutier, alocate prin Hotărârea Guvernului, în 2018.

Totodată, reabilitarea întregului traseu R1 Ungheni – Chișinău continuă, chiar de termenul inițial de dare în exploatare a fost depășit de mai multe ori. Epopea drumului ce leagă capitalele Moldovei continuă …

Galerie foto:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns