Foto // Bodrug.eu: Unghenenii confirmă responsabilitatea civică și se conformează recomandărilor autorităților

Reiterez și Mă repet:

Încă o dată m-am convis că Unghenenii sunt o comunitate aparte, o comunitate cu un grad înalt de spirit civic și responsabilitate (există și mici excepții) 😀



În contextul instituirii Codului ROȘU de alertă privind infecția cu coronavirus și declarării de către Forul legislativ suprem a Stării de urgență pentru perioada 17 martie – 15 mai 2020 în Republica Moldova, Unghenenii nu numai că s-au conformat (o mare parte), dar și demonstrează în continuu un grad înalt de maturitate civică și respectă recomandările autorităților naționale” se comunică pe Blogul lui Marin Bodrug / bodrug.eu

Vedeți și Bodrug.eu: Unghenenii demonstrează responsabilitate civică și se conformează recomandărilor autorităților și stau acasă

Sursa mai comunică că această impresie îi aparține și îș exprimă poziția proprie. Posibil subiectivă, însă scopul constituie încurajarea opiniei publice să repete aceste exemple pozitive.

Autorul menționează că crede în spiritul civic al Unghenenilor și în capacitatea Unghenenilor de organizare și responsabilitate.

Un alt exemplu este faptul că Unghenenii s-au conformat recomandărilor autorităților publice și respectă distanța socială de minim 1 metru, inclusiv în momentul când stau în rând la magazin pentru a face cumpărături.

Totodată, sursa mai comunică că se repetă, reiterând:

Nu s-au aventurat să circule pe străzile orașului și riscul de infecție cu COVID-19 în locurile publice, aglomerate, se diminuează considerabil”.

Amintim că la ora 18:00 a zilei de astăzi, 18 martie 2020, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale comunică următoarele date oficiale:

    • 36 cazuri pozitive de infectare cu COVID-19 / Coronavirus de tip nou confirmate;
    • 1 caz de tratare al virusului COVID-19 / Coronavirus de tip nou;
    • 1 caz de deces din cauza COVID-19 / Coronavirus de tip nou;
    • 96 cazuri suspecte de infectare cu COVID-19 / Coronavirus de tip nou;
    • 1193 fișe epidermiologice completate;
    • 13 409 persoane aflate sub monitorizarea la domiciliu de către medicul de familie;
    • 3041 persoane intrate în țară (în ultimele 24 de ore);
    • 170 de apeluri la linia verde (în ultimele 24 de ore).

În contextul situației epidemiologice naționale și numărului mare de știri Fake, recomand să Vă informați din sursele oficiale. Ca exemplu, pe portalul News.Ungheni.org – Știri din regiunea Ungheni, echipa publică cele mai recente știri doar din sursele oficiale.

Pentru detalii, accesați News.Ungheni.org/COVID-19



Revenind la subiectul articolul, Vă prezint o serie de poze, colecate din mediul online și care demonstrează cele comunicate mai sus:

Muncipiul Ungheni, Supermarket Slavena, 18 martie 2020, ora 14:00. sursa: Vasile Shkolnik / Facebook
Municipiul Ungheni, Supermarket Linella, 18 martie 2020, ora 17:40. sursa: Martin Ala / Fecabook

Împreună suntem o Forță!

#ForțaUNGHENI



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns