Ex-ministrul transporturilor, Iurie Chirinciuc, a fost condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare

Ex-ministrul al Transporturilor Iurie Chirinciuc, originar din satul Costuleni, raionul Ungheni, a fost condamnat de magistrații de la Curtea de Apel la trei ani și șase luni de închisoare cu executare. Decizia judecătorilor vine după ce însuși Chirinciuc a contestat decizia primei instanțe unde a primit 1 an și 4 luni cu suspendare, comunică Deschide.md



Decizia Curții de Apel vine în urma contestației depuse de Chirinciuc în ianuarie 2019, document înaintat pentru a putea candida la alegerile parlamentare din 24 februarie. Actul urma să-i păstreze dreptul la prezumția nevinovăției în condițiile în care nu exista o condamnare definitivă.

În același timp și procurorii au contestat la Apel decizia primei instanțe.

Magistrații au programat și o ședință de judecată care a avut loc până la scrutin, și anume pe 20 februarie, atunci însă fostul ministru nu s-a prezentat la ședinjța de judecată, fiind prins în febra campaniei electorale.

În august, 2017, Judecătoria Chișinău l-a condamnat la un an și patru luni închisoare cu suspendare și o amendă de 15 mii de lei pe fostul ministru liberal al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, acuzat de trafic de influență și abuz în serviciu. Procurorii au explicat atunci viteză dosarului prin faptul că inculpatul ar fi semnat un acord de recunoaștere a vinovăției.

În perioada în care Iurie Chirinciuc a fost Ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, a fost inițiată reconstrucția traseului R1 Ungheni – Chișinău, devenită deja epopee.


sursa: Deschide.md

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns