Epopea reconstrucției R1 Ungheni – Chișinău // Peste 30 de muncitori Evrascon JSC din nou în grevă

Peste 30 de muncitori, antrenaţi în reparaţia traseului naţional R1 Chişinău – Ungheni au stopat toate lucrările pe porţiunea de drum de care sunt responsabili, din cauza că nu şi-au primit salariile de aproape jumătate de an.



Oamenii spun că proprietarul companiei azere îi hrăneşte doar cu promisiuni și acesta din urmă a promis că va achita astăzi toate restanţele, însă le-a transferat muncitorilor doar salariul pentru o lună, transmite Canal 2

Cei peste 30 de muncitori care au au intrat în grevă, fac parte din echipa companiei din Azerbaidjan.

Citiți și:

Mircea Nistreanu spune că nu şi-a primit leafa de trei luni.

O să hotărâm după ziua de azi să ne adresăm cred că la deputatul de pe circumscripţia noastră, în primul rând şi pe urmă zicem să stopăm traseul Chişinău-Ungheni, zicem să-l stopăm temporar, astăzi o oră, mâine două ore şi tot aşa.

Să nu permitem accesul transportului în direcţia Chişinău şi în direcţia Ungheni”, a afirmat muncitorul, Mircea Nistreanu.



Într-o situaţie similară se află şi Iurii Robocov, care lucrează timp de patru luni fără leafă.

Noi am avut aşa situaţii şi anul trecut, ei, dar noi am răbdat, erau timpuri că nu ne dădeau salariu şi câte două luni şi câte trei, dar în acest an se începe o fărădelege”, a spus muncitorul, Iurii Robokov.

Proprietarul companiei azere le-a promis muncitorilor că va achita restanţele în această după-amiază.

Dacă băieţii ar aştepta jumătate de zi, eu le-am spus că sunt anumite subtilități în transferurile bancare, care nu depind de mine. Pe scurt, peste două ore, până la prânz, să dea Allah, o să primească salariu pe card”, a comunicat proprietarul companiei din Azerbaidjan, Nazim Godjiev.

La scut timp, muncitorii au confirmat că le-au fost transferaţi banii, dar numai pentru o lună. În aceste condiţii, ei au declarat că vor continua protestul.



sursa: Canal 2

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns