Epopea R1 Ungheni – Chișinău: Sectorul de 17.6 km dintre Vatra și Strășeni – executate în proporție de circa 85%

Reprezentanții ASD au desfășurat o ședință cu antreprenorul Evrascon JSC (Azerbaidjan) pe marginea progresului lucrărilor de reabilitare a unui sector cu o lungime de 17,6 km a drumului național R1 Chișinău – Ungheni.

Reparația tronsonului de drum, care traversează localitățile Vatra și Strășeni, are un progres de execuție de circa 85%.

În prezent, antreprenorul execută lucrări de construcție a stratului de fundație, așternere a stratului de asfalt, construcție a sistemului de drenaj și a trotuarelor.

Administrația de Stat a Drumurilor și-a exprimat anterior îngrijorarea privind stagnarea lucrărilor de reabilitare, care trebuiau să fie finalizate încă în anul 2016 și a solicitat explicații și clarificări de la Antreprenor.

Antreprenorul a asigurat că va primi suport financiar de la oficiul central al companiei-mamă (Azerbaidjan) în luna august a anului curent, pentru depășirea situației create.

Proiectul de reabilitare a sectorului drumului R1, are o valoare de peste 23 milioane de euro, acordați Guvernului Republicii Moldova prin împrumut din fondurile Băncii Europene de Investiții.

Mai multe articole despre Epopea reconstrucției drumului strategic R1 Ungheni – Chișinău:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

5 trackback-uri / pingback-uri

  1. Epopea R1 Ungheni – Chișinău: Sectorul de 17.6 km dintre Vatra și Strășeni – executate în proporție de circa 90% - Știri din regiunea Ungheni
  2. Guvernul a operat schimbarea destinației unor terenuri pentru finalizarea reabilitării traseului R1 Ungheni - Chișinău - Știri din regiunea Ungheni
  3. Epopea R1 Ungheni – Chișinău: Lucrărilor de construcție centurii st. Bahmut și s. Pojarna – executate în proporție de circa 50% - Știri din regiunea Ungheni
  4. Epopea R1 Ungheni – Chișinău: „Circulația pe centura st. Bahmut și s. Pojarna a fi deschisă în maxim 2 săptămâni” - Știri din regiunea Ungheni
  5. [GALERIE FOTO] Drumul de ocolire a satului Pojarna și a stației Bahmut la sfârșit de octombrie - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns