Epopea R1 Ungheni – Chișinău // Finisarea reconstrucției traseului se amână cu cel puțin încă un an

Finisarea reconstrucției traseului R1 Ungheni – Chișinău se amână cu cel puțin încă un an. Motivul – unul dintre antreprenorii care execută lucrările pe această porțiune întâmpină probleme financiare.



Contractul pentru respectivul proiect a fost semnat în 2014, cu termen de execuție – 2018. Declarații în acest sens au fost făcute de Gheorghe Curmei, directorul Administrației de Stat a Drumurilor, în cadrul unei conferințe de presă, transmite știri.md

Pe sectorul Chișinău – Ungheni sunt doi antreprenori care execută lucrările. Una din companii are probleme mari financiare. Este sub monitorizare de la începutul anului”, susține Gheorghe Curmei.

Potrivit lui, de la Ungheni spre Călărași drumul este finalizat în proporție de 80% (!!!!!!), iar pe segmentul Călărași – Chișinău rămâne de construit drumul doar în intravilanul localităților Sipoteni, Călărași, Bucovăț, Vatra și Strășeni.

Riscurile sunt ca unul din antreprenori să nu poată finaliza anul acesta sectorul Strășeni – Chișinău. Noi depunem toate eforturile pentru a vedea care sunt posibilitățile administrației de a oferi suport antreprenorului de a finaliza aceste lucrări”, a spus acesta.

În anul 2018, au fost reziliate șapte contracte cu antreprenorii internaționali.

Citiți și:

Ministerul Economiei și Infrastructurii a anunțat, în luna mai, că lucrările de reparație a drumului național R1 Chișinău – Ungheni erau realizate în proporție de 60%.

Pentru reparația drumului național R1 au fost încheiate cinci contracte, dintre care două cu o companie din Azerbaidjan. Alte două cu o companie din Cehia și un contract cu o companie din Republica Moldova. Valoarea totală a proiectului constituie de 80 de milioane de euro”, se arată într-un comunicat al  ministerului de resort.

Deși aceste companii sunt penalizate, continuăm să lucrăm cu ele, pentru că în caz contrar ar dura mai mult procesul de relicitare”, declara fostul ministru al Economiei, Chiril Gaburici.

Contractele de reabilitare a porțiunilor drumului național R1 Chișinău – Ungheni, semnate cu companiile Euro-Asian Construction Corporation Evrascon JSC din Azerbaidjan și OHL ZS din Cehia – au fost pornite în martie 2014, pe o lungime de 83,82 km, finanțate de Banca Europeană de Investiții.

Porțiunile de drum renovate urmau să fie finalizate în iulie 2016.

Companiile au acum un nou termen la dispoziție pentru a da drumul în exploatare – sfârșitul anului 2019.


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns