Epopea evadării a luat sfârșit. Poliția a reținut pe cei 3 tineri care au fugit din Penitenciarul nr. 10 Goian

După două zile de căutare, filtre și acțiuni operative, Poliția Republicii Moldova a reținut pe cei 3 minori fugari.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, pe la ora 17:00 a zilei de astăzi, 2 dintre deținuții minori evadați din Penitenciarul nr. 10 Goian au fost reținuți pe malul Nistrului, în preajma localității Buciușca din raionul Rezina.

Ulterior, în urma măsurilor operative, ofițerii Inspectoratul Național de Investigații al IGP l-au reținut și pe al 3-lea deținut.

Minorul a fost depistat, ascunzându-se de polițiști, într-o pădure din apropierea satului Țâpova, raionul Rezina.

Potrivit oamenilor legii, cei trei deținuți evadați intenționau să treacă Nistrul, pentru a ajunge în regiunea transnistreană.

Epopea evadării a luat sfârșit

Redacția NEWS.UNGHENI.ORG amintește că în noaptea de marți, 4 mai 2021, trei condamnați minor, originari din raioanele Orhei, Anenii Noi și Ungheni (sectorul Dănuțeni), au evadat din Penitenciarul  Nr.10 amplasat în satul Goian.

Evadarea a avut loc după ce au deteriorat gratiile de la fereastra din baie și au sărit peste edificiile de pază ale penitenciarului.

Ulterior, condamnații au furat o mașină de model Volkswagen dintr-un sat din raionul Criuleni, cu care s-au deplasat spre Orhei.

Ajunși în municipiul Orhei, minorii au abandonat automobilul și au spart roțile.

Peripețiile tinerilor au continuat prin faptul că au mai furat un autoturism. De această dată, tinerii au urcat la volanul unui autoturism de model Opel.

Unul dintre adolescenți era condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 7 luni de închisoare pentru furt, altul avea de ispășit un an și 4 luni pentru aceeași infracțiune, iar al treilea era condamnat la 10 ani de pușcărie pentru tâhărie, furt și viol.

  • Calughin Cătălin Hosein, a.n. 06 februarie 2004, originar din sectorul Dănuțeni al municipiului Ungheni, str. Salcâmilor 20. Minorul era condamnat la 2 ani și 7 luni privațiune de libertate, în baza art. 186, al.2, lit. c, d și 84, al.4 Cod Penal.
  • Globa Ion, a.n. 08.05.2003, originar din mun. Orhei, s. Peresecina, Centrul de plasament Generația Pro, condamnat la un an și patru luni privațiune de libertate, în baza art. 186, al.2, lit. b, c, d și art.1921, al.2, lit. a, c și art. 84, al.1 Cod Penal.
  • Turcu Gheorghe, a.n. 08.05.2003, originar din r. Anenii Noi, s. Cobusca Veche, condamnat la 10 ani privațiune de libertate, în baza art. 171, al.1, art.172, al.1, 2, lit.c, art.186, al.2, lit.d și art.188, al.2, lit.b,d,e,f  și art. 84, al.1 Cod Penal.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: