Epopea Autostrăzii Unirii // Popescu: În aproximativ doi ani, Moldova ar putea fi legată de România prin Autostrada Unirii

În aproximativ doi ani Republica Moldova ar putea fi legată de România prin Autostrada Unirii. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova, transmit portalul de știri Agora.md



Sursa transmite că Nicu Popescu a precizat că urmează să fie construit un pod între municipiul Ungheni și satul Ungheni de peste Prut.

„În fiecare vizită pe care am avut-o la București, am discutat subiecte concrete, și dorința de a construi un pod între localitățile Ungheni de la noi și Ungheni de pe celălalt mal al Prutului care ar deschide calea noastră spre Autostrada Unirii.

Există segmente dificile, trecere prin munți, construcție de tunele.

Am rugat să fie prioritizat segmentul Ungheni-Iași, pentru a scurta drumul de acces între Chișinău și Iași cu mult înainte de construcția autostrăzii în totalitate. Partea română a fost de acord cu acest interes comun al nostru”, a declarat Popescu.

Șeful de la Externe a adăugat că licitațiile pentru achizițiile necesare de teren și de echipament sunt prioritizate și s-a făcut deja licitația publică în acest sens:

Mai există anumite formalități pe care partea română trebuie să le finalizeze pentru a identifica locul exact unde va fi construit podul.

Pe partea română tot așteptăm un răspuns să vedem când partenerii noștri vor ști unde vor să construiască podul. Existau niște rezerve referitor la locul de amplasare al acestui pod”.

Popescu a precizat că termenul de construcție a acestui pod ar fi aproximativ 2 ani din momentul în care se epuizează procedurile de coordonare externă.



Redacția News.Ungheni.org amintește că „Epopea” construției Autostrazii Ungheni – Iași – Târgu Mureș are o istorie bogată. Pentru mai multe detalii, acesați:

3 trackback-uri / pingback-uri

  1. Epopea podului peste Prut: La MAI a avut loc ședință de lucru privind implementarea Acordul de construcție a noului pod de la Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  2. [HARTĂ] Traseul final pentru segmentul Ungheni - Iași - Tg Neamț al Autostrăzii Unirii - Știri din regiunea Ungheni
  3. Podul peste Prut de la Ungheni - primul pod cu 4 benzi dintre Republica Moldova și România - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns