Epopea Autostrăzii Unirii / A8: Podul peste Prut de la Ungheni

Despre podul de pe Prut de la Ungheni, ce urmează a fi construit între Zagarancea și Semeni, cu lungimea 1 km.

În data de 17 aprilie, secretarul de stat în Ministerul Transportului, ieșeanul Adrian Covăsnianu, a anunțat că s-au rezolvat recent procedurile administrative si contractuale în privința podului de pe Prut conexiune cu Autostrada A8 / Unirii Ungheni – Iași – Târgu Mureș.

Potrivit unui comunicat publicat de către Vasile Gaviuc, primarul comunei Zagarancea, la moment se muncește pentru obținerea Acordului de Mediu.

Sursa mai specifică că s-a convenit cu Agenția de Protecție a Mediului din Iași un calendar de implementare care este monitorizat periodic.

Vasile Gaviuc mai menționează că în calitate de primar, în luna martie recent, a informat Agenția de Mediu a Republicii Moldova, despre poziția APL în ceea ce privește acordul de mediu transfrontalier, astfel încât să fie informată cât mai rapid partea română despre acest lucru.

Pe final, Vasile Gaviuc conchide că speră că actualul Guvern interimar să-și onoreze obligațiile privind susținerea acestui important proiect de infrastructură.

Vedeți mai mult despre Epopea Autostrăzii Unirii / Ungheni – Iași – Târgu Mureș:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d bloggers like this: