Epopea Autostrăzii Unirii / A8: A fost stabilit traseul final al autostrăzii pe teritoriul județului Iaşi

Consitrans, proiectantul tronsonului A8 din zona judeţului Iaşi, a stabilit traseul final al autostrăzii. Acesta vine cu noutăţi interesante faţă de variantele anterioare, cu scopul de a evita unele zone protejate.

Potrivit Ziarului de Iași, acesta va afecta, în schimb, unele zone în curs de dezvoltare rezidenţială din proximitatea Capitalei Istorice a României.

Una dintre principalele modificări aduse de noul proiect: traseul din dreptul municipiului Iași, care trece prin partea de nord, este mai aproape de oraş decât traseul anterior.

De altfel, sectorul Ungheni – Leţcani este şi cel mai complicat din întreg traseul.

„Construirea acestui sector va fi costisitoare. În zona de nord a Iaşului fără tuneluri nu cred că reuşim”

Ieşeanul Adrian Covăsnianu, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Proiectantul a stabilit traseul final pentru autostrada Iaşului.

Este vorba despre tronsonul Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ, sector care face parte din autostrada A8.

După analiza mai multor trasee, Consitrans a propus Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o rută care evită tranzitarea unor zone protejate, dar care ar putea presupune posibile demolări de locuinţe şi afectarea unor zone în curs de dezvoltare rezidenţială.

CNAIR încă nu a avizat traseul: înainte de acest pas, autoritatea centrală a solicitat un punct de vedere de la consultantul Comisiei Europene (Jaspers).

Traseul propus de Consitrans are o lungime de 92,3 km şi are câteva modificări faţă de varianta de acum 10 ani.

Una dintre principalele schimbări vizează faptul că traseul din partea de nord a municipiului Iaşi este mai aproape de oraş.

Care este traseul autostrăzii Iaşului și al Ungheniului

Autostrada a fost împărţită în trei tronsoane:

  • Târgu Neamţ – Târgu Frumos (cca 33 km);
  • Târgu Frumos – Leţcani (29 km);
  • Leţcani – Ungheni (30 km).

Dintre aceste sectoare, cel mai complicat este ultimul enumerat, respectiv acel tronson care trece prin partea de nord a municipiului Iaşi, şi care va funcţiona şi ca o centură pentru oraş.

Acest tronson tranzitează comunele Leţcani, Rediu, Popricani, Aroneanu, Golăieşti şi Ungheni (jud. Iași).

O primă problemă a noului traseu: faţă de varianta iniţială, autostrada tranzitează Pădurea Icuşeni (la vest de satul Golăieşti), foarte aproape de zona considerată arie protejată de interes naţional (circa 12 ha din pădure constituie rezervaţie).

Ulterior, traseul se înscrie pe raza comunelor Aroneanu şi Popricani (la nord de localităţi precum Rediu Aldei, Dorobanţ sau Cuza Vodă), trece prin Pădurea Vulturi (nu este arie protejată) şi se intersectează cu DN 24 la sud de Vânători.

Reporterii „Ziarului de Iaşi” au verificat modul în care ar putea fi afectate casele din această zonă, dar nu e clar în ce măsură ar fi necesare demolări.

În schimb, dezafectările de locuinţe private ar putea deveni o realitate în Breazu: traseul autostrăzii este prevăzut la sud de Pădurea Mârzeşti, la o distanţă de mai puţin de 100 metri.

Probleme cu traseul A8 în această zonă se vor mai ivi cu siguranţă întrucât, din informaţiile ZDI, sunt emise autorizaţii de noi dezvoltări rezidenţiale.

Traseul propus de Consitrans continuă prin comuna Rediu la sud de iazul Tăuteşti (la circa 500 m), traversează Valea Lupului prin zone care nu sunt dezvoltate din punct de vedere rezidenţial şi continuă prin Valea lui David (fără a afecta zonele protejate).

În Leţcani, traseul este prevăzut să treacă prin localitatea Bogonos (prin zonă de case) şi continuă la nord de satul Leţcani (în afara zonelor de case şi la sud de Sărăturile de la Valea Ilenei – arie protejată).

Localităţile Podu Iloaiei, Sârca, Bălţaţi, Târgu Frumos, Heleşteni şi Stolniceni Prăjescu sunt traversate pe partea de nord, fără să existe, aparent, suprapuneri cu imobile sau arii protejate.

Ulterior, în zona Sodomeni (la sud de Paşcani) ar urma să fie poate cel mai important nod rutier prevăzut pentru Moldova: intersecţia autostrăzilor A8 şi A7 (Ploieşti – Paşcani).

De precizat că acest nod rutier face parte dintr-un alt contract de proiectare, respectiv cel pentru autostrada A7.

Sectorul Ungheni – Târgu Neamţ are traseul stabilit până la intersecţia cu DN2, la sud de satul Boureni (comuna Moţca).

Pe tot traseul autostrăzii Iaşului și al Ungheniului sunt prevăzute opt noduri rutiere cu scopul de a lega drumul rapid cu:

  • Aeroportul şi spitalul regional (nod rutier Aroneanu);
  • DN 24 (Vânători);
  • DN 28 şi centura Iaşului (unul la Bogonos şi celălalt la Leţcani – la ieşirea spre Podu Iloaiei);
  • DN 28 (Podu Iloaiei, la ieşirea spre vest);
  • DN 28B (Târgu Frumos, la nord de oraş);
  • DJ 208 (Paşcani, la sud de oraş);
  • DN 2 (Moţca).

„Cel mai complicat este traseul Leţcani – Ungheni”

Adrian Covăsnianu, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, spune că traseul propus de Consitrans este una dintre variantele de traseu analizate de proiectant, dar care nu a fost încă avizat de CNAIR.

În paralel, a adăugat Covăsnianu, CNAIR a solicitat un punct de vedere de la Jaspers.

„Cel mai complicat este traseul Leţcani – Ungheni, sector care trebuie dezbătut intens. Degeaba facem un grup de lucru la Consiliul Judeţean, dacă ei nu au habar pe unde trece autostrada şi cu ce imobile se suprapune.

Dacă s-ar suprapune traseul autostrăzii pe eTerra (aplicaţie a autorităţii de cadastru, n.r.) ar putea fi evidenţiate în mod clar imobilele cu care se suprapune: dacă sunt sau nu construcţii, dacă sunt autorizaţii pentru noi dezvoltări; lucrurile acestea se puteau vedea de mai mult timp”, a declarat Adrian Covăsnianu.

Potrivit acestuia, construirea sectorului Leţcani – Ungheni va fi costisitoare.

„În zona de nord a Iaşului fără tuneluri nu cred că reuşim, trebuie făcută o analiză clară”, a mai spus Covăsnianu.

El a adăugat că unul dintre paşi este de a pune în balanţă costurile legate de construirea unor tuneluri în comparaţie cu necesarul de fonduri pentru exproprieri.

„Trebuie un adevărat grup de lucru din care să facă parte toţi cei implicaţi, de la autorităţi până la deţinătorii de bunuri imobiliare de pe traseu. Aceste lucruri trebuie discutate acum, la faza de studiu de fezabilitate”, a conchis Adrian Covăsnianu.

Conform contractului încheiat între Consitrans şi CNAIR, studiul trebuie predat cel târziu în anul 2023.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este image-1.png

Vedeți mai mult despre Epopea Autostrăzii Unirii / Ungheni – Iași – Târgu Mureș:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Faci un comentariu sau dai un răspuns?