Episcopia de Ungheni și Nisporeni a donat Spitalului raional Ungheni un ventilator pulmonar în valoare de 200 mii lei

Astăzi, 24 noiembrie 2020, Episcopul Petru, conducătorul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni a efectuat un act de binefacere și a donat un ventilator pulmonar în valoare de 200 mii lei Spitalului raional Ungheni.

Potrivit unui comunicat al Episcopiei, actul a contat în oferirea unui ventilator pulmonar, procurat din Turcia la prețul de 200 000 lei.

Aparatul, care, în situația pandemiei de COVID-19, este de o mare necesitate pentru Spitalul Raional și implicit pentru pacienții ce se tratează în instituția medicală.

Ventilatorul pulmonar a fost procurat de către Episcop cu suportulpreoților din cadrul Eparhiei, dar și de unii prieteni ai reprezentantului bisericii ortodoxe.

Potrivit sursei, Episcopul a menționat că prin respectivul act de binefacere, ca și prin celelalte asemănătoare, se arată și grija bisericii față de cei pacienții infectați cu COVID-19, dar și față de alți pacienți aflați în patul de suferință.

Totodată Ierarhul a specificat:

Biserica în permanență a ajutat și susținut oamenii din toate sferele sociale. Or, acest virus, această pandemia nu avea cum să mă lase pe mine ca Chiriarh al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni să fiu indiferenți față de pacienții infectați cu COVID-19.

Viața e cel mai prețios dar făcut de Dumnezeu omenirii, iar când ajutăm pe oameni să-și revină dintr-o boală cruntă și să-și continue viața pe pământ, spun sfinții Părinți, facem o mare bucurie nu doar oamenilor, dar și lui Dumnezeu.

Gândul și dorința sinceră de ai ajuta pe cât mai mulți oameni să se mențină în viață, ne-a făcut pe noi, Episcopia de Ungheni și Nisporeni, să procurăm și să donam Spitalului Raional Ungheni acest aparat de o mare necesitate”.

La rândul său, Andrei Alexeev, Directorul Spitalului raional Ungheni, a ținut să menționeze necesitatea și importanța majoră a acestui aparat de o mare necesitate pentru Spital în general și pentru pacienți în particular.

De asemenea Director a adus sincere mulțumiri Episcopului și celor care au contribuit la procurarea acestui ventilator pulmonar, atât din partea sa personal, dar și a întregii instituții, cât și din partea Ministerului Sănătății.

Înalte aprecieri și cuvinte de mulțumire și profundă recunoștință au adus Episcopului și Eparhiei, Lucia BULGARU, Șefa Secției de boli cronice, la moment Șefa Secției COVID-19, din cadrul IMSP Ungheni, dar și alți medici prezenți.  

Totodată, reprezentanții Episcopiei reamintesc că în situația pandemică creată de COVID-19, Episcopul Petru a mai făcut acte de binefacere și la alte spitale Raionale din cuprinsul Eparhiei:

  • pentru Spitalul raional Călărași a donat un aparat respirator pentru secția COVID-19;
  • pentru Spitalul raional Nisporeni a donat o sumă de bani destinată medicilor care-i tratează pe pacienții infectați cu COVID-19;
  • pentru Spitalul Raional Hâncești în curând – se vor colecta mijloace financiare, tot cu același scop.

Episcopul a fost însoțit la înfăptuirea acestui act caritabil de Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Prot. Bartolomeu TURTUREANU, Protopop de Ungheni, Prot. Andrei URSOI, preot la biserica „Sf. Ap. și Ev. Luca” de pe teritoriul Spitalului Raional Ungheni, dar și de Colaboratori ai Centrului Eparhial.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns