Elevii LT „Ion Creangă” din Ungheni premiați în cadrul Olimpiadei Republicane de Ecologie 2019

Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a desfășurat, în perioada 21 – 23 februarie 2019, în incinta Liceului Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc” din mun. Chișinău, cea de-a XXII-a ediție a Olimpiadei Republicane la Ecologie, informează bodrug.eu



La ediția din acest an a olimpiadei au fost înscrise 28 de proiecte, elaborate de 62 de elevi ghidați de profesorii coordonatori. Participanții înscriși în competiție sunt din raioanele/municipiile Anenii Noi, Bălţi, Briceni, Cahul, Călăraşi, Chişinău, Criuleni, Drochia, Edineţ, Făleşti, Floreşti, Glodeni, Hânceşti, Ialoveni, Leova, Ocniţa, Orhei, Rezina, Rîşcani, Sîngerei, Soroca, Taraclia, Ungheni și UTA Găgăuzia.

Criteriile de evaluare pentru proiectele înscrise în concurs au fost: calitatea posterului, calitatea prezentării, creativitate/originalitate, fezabilitate, documentarea literaturii, gândirea ştiinţifică, metodele ştiinţifice/managementul datelor, concluzia, competenţele de cercetare şi efortul depus, înţelegerea proiectului.

Ținând cont de aceste criterii, Comisia de jurizare a desemnat 10 proiecte pentru a fi premiate la etapa națională și a propus înaintarea a două proiecte pentru participare la etapa internațională a olimpiadei.

Printre elevii care au urcat pe podium, sunt și 2 elevi al Liceului Teoretic „Ion Creangă” din sectorul Dănuțeni, municipiul Ungheni, care au participat cu proiectul „Valorificarea uleiului vegetal uzat pentru prepararea parfumului eco-natural

Unghenencele Condurachi Veronica și Crudu Ana-Maria, eleve în clasa a XI-a, au ocupat locul 4 și au fost premiați cu titlul „Mențiune”.



Premianții Olimpiadei Republicane la Ecologie sunt din instituții de învățământ din raioanele/municipiile Briceni, Călărași, Chișinău, Criuleni, Glodeni, Ialoveni, Ungheni și UTA Găgăuzia.

sursa: Blogul lui Marin Bodrug / bodrug

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns