Elevii Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei din Ungheni vor depune la 12 octombrie curent Jurământul de credință Patriei

La 12 octombrie 2018 curent, începând cu ora 10.00, în Piața Independenței din municipiul Ungheni se va desfășura ceremonialul depunerii Jurământului de credință Patriei de către cei 91 de elevi înmatriculați în primul an de studii la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei.



La eveniment vor participa șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, reprezentanții administrației publice locale, alături de cadre didactice, rude și prieteni.

Jurnaliștii interesaţi de mediatizarea acestui eveniment sunt invitaţi pe Piața Independenței din municipiul Ungheni.

Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei, anterior Colegiul de Grăniceri, este o subdiviziune din subordinea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a MAI a cărei misiune este de a asigura formarea iniţială şi, după caz, formarea continuă a personalului Poliţiei de Frontieră. Formarea iniţială în Centru se organizează prin învăţământ cu frecvenţa la zi cu durata de 2 ani.

Obiectivul general al Centrului este desfăşurarea procesului de învăţămînt pentru formarea aptitudinilor şi perfecţionarea deprinderilor poliţiştilor de frontieră necesare îndeplinirii la nivel înalt a misiunilor de supraveghere şi control a frontierei de stat, însuşirea prevederilor legislaţiei şi aplicarea normelor legale din domeniul de competenţă.



sursa: IGPF

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns