Efectul acțiunilor de combatere COVID-19 asupra municipiului Ungheni

În contextul pandemiei de Coronavirus de tip nou / COVID-19 și riscului sporit de infectare, începând cu luna martie curent, Primăria municipiului Ungheni a inițiat o serie de măsuri fără precedent de dezinfectarea a urbei de pe malul Prutului.




Astfel începând cu 25 martie 2020, administrația publică locală din „Poarta de Vest” a început dezinfectarea locurilor publice din oraș și au salubrizat locațiile:

  • străzile și trotuarele din municipiu;
  • intrările  / scările din blocurile locative;
  • instituțiile publice;
  • întreprinderile municipale;
  • întreprinderile raionale dislocate în municipiul Ungheni.

Lucrările de dezinfectare continuă și astăzi, 17 aprilie 2020.

Urmarea a acțiunilor întreprinse de Primăria municipiului Ungheni, direcționate spre combaterea pandemiei de Coronavirus de tip nou / COVID-19 și sănătatea locuitorilor, municipiul Ungheni s-a „schimbat la față”.

Efectele „dezinfectării” în „Poarta de Vest” se observă nu doar la capitolul peisaj și infrastructură urbană dar și la modul de gândire al locuitorilor municipiului Ungheni.

Unghenenii au devenit mai uniți, mai sensibili unul față de altul. Unghenenii au revenit la tradiție, la spiritul autentic, românesc.

Pe acest subiect s-a expus și Viceprimarul municipiului Ungheni, ex-președinte JCI Ungheni, Dionisie Ternovschi:

Ungheniul este curat ca niciodată. Din mai multe motive: unul ar fi Covidul 19 care a dat lumea peste cap, altul ar fi tradiția unghenenilor de a fi “curățoși” la a lor.

Cert este un lucru: sunt persoane de care nu se vorbește mult, oameni care stau in prima linie de la 6.00 dimineața și ne oferă confortul cu care ne-am obișnuit. Sunt cetățeni simpli, muncitori, care nu cer salarii mai mari, anumite condiții, ba dimpotrivă lucrează in regim alert.

As vrea sa mulțumesc angajaților așa serviciilor cum ar fi: Apa Canal Ungheni, AVE Ungheni, Spații Verzi și Salubrizare din cadrul Primăriei Ungheni, Red Nord, StarNet și Moldtelecom, Ungheni Gaz și Poșta Moldovei, etc. Sa nu uitam și de angajații primăriei sau consiliului raional, care fiind în concedii, oricum oferă servicii de calitate cetățenilor.

Postarea data o dedic acelor care NU POT STA ACASĂ pentru ca noi ceilalți sa stam acasă confortabil”

Urmare a celor expuse de redacția News.Ungheni.org și Viceprimarul municipiului Ungheni, publicăm o galerie foto ce demonstrează Efectul acțiunilor de combatere COVID-19 asupra municipiului Ungheni:



Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns