Ecoul tragediei la Ungheni. Doar 53 din cele 100 de ascensoare au fost repornite după verificare

Vitalie Vrabie, Primarul municipiului Ungheni, informează că lipsa gestionării și exploatării corecte a ascensoarelor din municipiul Ungheni a generat o deteriorare gravă a lor, punând în pericol atât siguranța cetățenilor, cât și funcționarea zilnică!

Fără întreținerea necesara și reparațiile la timp ascensoarele au devenit nesigure și ineficiente! Este evident ca aceasta problema a fost ignorată prea mult timp, iar consecințele sunt resimțite de toți!

Vedeți și:

Aceasta problema veche a ascensoarelor pe oraș, tolerată de mulți ani, nu mai poate continua!

Ne-am asumat responsabilitatea, acționăm rapid și va asiguram ca facem tot posibilul pentru a remedia aceasta problemă cat mai curand!

100 de ascensoare verificate, 53 – repornite. Restul ascensoarelor, 47 la număr, staționează deocamdată, aici fiind depistate 121 de defecte.

Cifrele respective au fost enunțate la ședința cu factorii responsabili în dimineața zilei de 16 septembrie

Toate problemele depistate pot duce la urmări grave”, a specificat Igor Casian, conducătorul Grupului de intervenție, creat săptămâna trecută pentru a verifica sistemele de securitate ale ascensoarelor din toate blocurile locative.

Defectele depistate țin și de limitatoarele de viteză, și de reductoare, și de cablurile de tracțiune etc.

Primarul Vitalie Vrabie a solicitat ca toate defectele să fie înlăturate în cel mai restrâns termen posibil.

Specialiștii au dat asigurări că, până la finele acestei săptămâni, vor fi înlăturate defectele minore, fiind repornite alte 32 de ascensoare.

În 15 cazuri e vorba de defecte mai grave, înlăturarea cărora ar putea dura până la sfârșitul lunii septembrie.

Ascensoarele sunt proprietatea colectivă a locatarilor. Primăria, însă, va monitoriza toate procesele, ca lifturile din Ungheni să fie în securitate maximă.

După înlăturarea tuturor defectelor, va fi convocată o nouă ședință, pentru a decide pașii următori în îmbunătățirea calității ascensoarelor din Ungheni.

Primarul a mai solicitat crearea unui stoc de minimum necesar de piese de schimb, pentru ca ulterior, în caz de necesitate, să se poată interveni prompt pentru lichidarea defecțiunilor.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns