Echipa de Voley din Ungheni și FCM Ungheni au devenit campioni în cadrul competițiilor sportive transfrontaliere desfășurate în orașul Novoselytsya / Noua Suliță

Două premii din trei pentru Ungheni – acesta a fost rezultatul competițiilor sportive transfrontaliere desfășurate în perioada 29 – 31 octombrie 2018 în orașul Novoselytsya / Noua Suliță, Ucraina, transmite într-un Press release Primăria Municipiului Ungheni



Sursa ma comunică competițiile au fost organizate în cadrul proiectului Mod sănătos de viață asigurat de o infrastructură sportivă transfrontaslieră modernă. Meciurile de la Novoselytsya / Noua Suliță au deschis șirul competețiilor transfrontaliere destinate promovării activităților sportive și consolidării colaborării dintre sportivii dintre cele două orașe.

Campionatele au debutat printr-o ceremonie de deschidere solemnă prin prezentarea participanților și stabilirea principiilor de joc.

Aceste meciuri încununează finalizarea proiectului, fiind planificate în ultima etapa de implementare și sunt urmare a unor activități ample de promovare și informare a sportului și a modului săntătos de viață desfășurate atât în Novoselytsya, cât și în Ungheni. Vreau să vă doresc meciuri frumoase și rezultate pe potriva eforturilor depuse, dar mai ales – nu uitați că ceea ce ne leagă sunt activitățile și inițiativele comune. Astfel încât îmi pun marea speranță în faptul că aceste meciuri vor deveni tradiție pentru orașele noastre înfrățite”, a subliniat Maria Nikorych, Primarul Consiliului Orășenesc Novoselytsya / Noua Suliță.

Echipa de volei fete a liceului teoretic ”Gh. Asachi” a dat startul competițiilor, înregistrând un scor de 2:3 în favoarea echipei din Novoselytsya / Noua Suliță. Voleibaliștii școlii sportive municipale Ungheni au adus cupa câștigătorului acasă, cu scorul de 3:2.



Echipa Clubului Municipal de Fotbal – FCM Ungheni a încheiat competițiile devansând echipa amicală cu un scor de 5:3. Chiar dacă locurile au fost partajate conform rezultatelor obținute de sportivi, nimeni nu a simțit gustul înfrângerii.

Partea frumoasă a acestor meciuri amicale este că toți se simt câștigători. În primul rând prin faptul că se stabilesc relații care durează în timp, dar și pentru că putem învăța unii de la alții. Sunt sigură că astăzi a fost stabilit începutul unei relații  pe termen lung”, a menționat Svetlana Ciobanu, coordonator comunicare, Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă.

În comunicat se mai transmite că deși meciurile au fost amicale, acestea s-au desfășurat conform standardelor internaționale de joc și de jurizare. Participanții au fost decorați cu diplome, iar deținătorii premiului întâi au primit cupele câștigătorilor.

Următoarele campionate amicale transfrontaliere vor avea loc la Ungheni, în perioada 23 – 25 noiembrie 2018, la probele baschet juniori, fotbal juniori și seniori, volei juniori fete.

Proiectul „Mod sănătos de viață asigurat de o infrastructură sportivă transfrontalieră modernă este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul de cooperare teritorială a Parteneriatului Estic Moldova-Ucraina.



Galerie foto de la eveniment:



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns