După mun. Chișinău și raionul Strășeni interzice accesul în cimitire pentru 7 – 8 iunie 2020

După ce în dimineața zilei de 6 iunie 2020 Comisia Extraordinară de Sănătate Publică din municipiul Chișinău a interzis accesul în cimitirele din municipiu pentru pomenirea persoanelor decedate, Comisia raională Strășeni a emis o Hotărâre similară și interzice accesul în cimitire în perioada 7 – 8 iunie curent.



Hotărârile Comisiilor Extraordinare de Sănătate Publică vin în contextul deciziei unei dintre cele două Mitropolii ortodoxe din Republica Moldova care a hotărât și a recomandat enoriașilor pomenirea morților de Paștele Blajinilor, amânat din cauza Stării de Urgență pentru 6 – 8 iunie 2020.

Urmare, prin Hotărârea nr. 4 din 6 iunie 2020 al Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică al raionului Strășeni, s-a dispus interzicerea accesului tuturor persoanelor în zilele de 7 și 8 iunie în incinta cimitirelor amplasate pe teritoriul raionului, excepție fiind doar procesiunile tradiționale de înmormântare.

Motivul – numărul mare de cazuri de infectare cu COVID-19 la nivel național și local confirmat în ultima perioadă de tip.

Prin această Hotărâre, raionul Strășeni este a doua unitate teritorial administrativă din Republica Moldova care sisitează oficial accesul persoanelor în cimitire entru pomenirea decedaților în acest weekend.

Informația a fost comunicată oficiale cu câteva clipe în urmă de Leonid Boaghi, primarul satului Sireți, raionul Strășeni.

Vedeți și:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns