Drumul R1 Ungheni – Chișinău și centura st. Bahmut vor fi inspectate de comisarul european Adina Vălean

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, întreprinde astăzi și mâine o vizită oficială la Chișinău.

Oficiala va purta discuții cu demnitarii de la Chișinău pe subiectul asistenței acordată de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea infrastructurii de transporturi în Rep. Moldova.

Totodată, agenda vizitei include întâlniri oficiale cu președinta Maia Sandu, șeful Parlamentului, Igor Grosu, premierul Natalia Gavrilița, precum și cu ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

În aceși ordine de idei, Adina Vălean va efectua o vizită de monitorizare a construcției faimosului și arhicunoscutului drum național R1 Ungheni – Chișinău.

Comisarul european pentru transporturi va inspecta epopea reconstrucției R1Ungheni – Chișinău și construcția centurii de ocolire a localităților Bahmut (Călărași) și Pojarna (Ungheni).

Programul de Reabilitare a Drumurilor din Republica Moldova este finanțat prin intermediul împrumuturilor contractate de la Banca Europeană pentru Investiții (BEI), Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD) și prin intermediul unei componente de grant oferite de către Uniunea Europeană.

În cadrul lucrărilor generale de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova, Uniunea Europeană și instituțiile financiare internaționale vor oferi suport în reabilitarea a peste 700 km de drum.

Programul de reabilitare a drumurilor din Moldova, demarat în 2014, are un buget total: 315 milioane de euro, dintre care 15 milioane de euro sunt oferite sub formă de Grant din partea UE.

Mai multe articole despre Epopea reconstrucției drumului strategic R1 Ungheni – Chișinău:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

2 trackback-uri / pingback-uri

  1. Modernizarea căi ferate Ungheni - Chișinău și Podul peste Prut, proiecte abordate în cadrul întrevederii Nataliei Gavrilița cu Adina Vălean, comisara europeană pentru transport - Știri din regiunea Ungheni
  2. Comisarul european Adina Vălean va inspecta astăzi drumul R1 Ungheni – Chișinău și centura st. Bahmut și a satului Pojarna - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns