Două Unghenence laureate la Concursul Internațional de Nuvele din Saint-Etienne, Franța

Unghenencele Alexandra Blșceac și Bianca Chiosa, s-au clasat în topul celor mai buni autori la Concursul Internațional de Nuvele din Saint-Etienne, Franța,

Concursul a fost organizat de Mediateca municipală din Saint-Etienne, Asociațiile „Lire à Saint-Etienne” și „Prietenii Moldovei din regiunea Rhône-Alpes-Auvergne”, Franța.

Cele două laureate sunt eleve în clasele bilingve francofone (a XII-a și a IX-a) la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din municipiul Ungheni,

Concursul Internațional de Nuvele din Saint-Etienne

Potrivit paginii Classes bilingues francophones de Moldavie, ediția 2020-2021, a 25-a la număr, a constat în continuarea uneori istorii care începe cu următoarea frază, propusă de scriitorul și „părintele” concursului Alain Gillot.

Fraza este următoare «Sur le parking il y avait foule, je me suis demandé d’où venaient tous ces gens » (Parcarea era aglomerată, m-am întrebat de unde veneau toți acei oameni).

Urmare, ne alăturăm paginii Classes bilingues francophones de Moldavie și felicităm Unghenencele Alexandra și Bianca pentru această performanță!

Totodată, atât sursa cât și redacția NEWS.UNGHENI.ORG, felicită doamna Galina Berbeu, profesoară de limbă franceză și responsabilă de clase bilingve, care a ghidat aceste fete, și întregului colectiv de dascăli ai IPLT „Vasile Alecsandri” pentru promovarea scrisului francez și a gustului pentru literatură!

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: