Două Unghenence în carantină după ce au zburat în același avion cu femeia infectată cu Coronavirus

Două Unghenence sunt strict monitorizate privind controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou (COVID-19) după ce, pe 7 martie, au revenit în țară, fiind în același avion cu femeia infectată cu Coronavirus, comunică ziarul regional Expresul



Cel două persoane au vârsta de 24 și, respectiv, 60 de ani și sunt originare din municipiul Ungheni și satul Bulhac din comuna Cioropcani.

Sursa mai transmite că potrivit lui Victor Gavrilița, șef-interimar al Inspectoratului de Poliție Ungheni, imediat, după reîntoarcerea persoanelor acasă, medicul de familie, împreună cu polițistul de sector din localitate, s-au deplasat la domiciliul acestora.

„Au fost efectuate verificările preliminare de rigoare, iar respectivelor persoane li s-au adus la cunoștință despre măsurile de siguranță, implementate în prevenirea și controlul infecției cu COVID-19, precum și să informeze instituțile abilitate de îndată ce vor prezenta acuze de febră sau tuse.

Timp de 14 zile ele se vor afla sub supraveghere medicală, cu scop profilactic, la domiciliu”, a declarat Victor Gavrilița pentru ziarul regional Expresul.

În evidența și sub monitorizarea medicilor de familie se află mai multe persoane care au revenit acasă de peste hotare.

La moment sunt mai multe persoane care au venit de peste hotarele țării, dar nu au prezentat acuze și respectiv nu sunt în carantină.

Persoanele sunt monitorizate în baza unor fișe epidemiologice de evaluare, de către medicul de sector, fiind supuse zilnic termometriei și evaluării la simptomele unei infecții respiratorii acute”, a declarat pentru Expresul și Aliona Ambroci, șefa Centrul de Sănătate Dănuțeni.

Sursa mai subliniază că în total, la data de 9 martie, pe teritoriul țării au intrat 22 mii 444 persoane, dintre care 401 persoane sunt revenite din Italia.



Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns