Două grupări de contrabandişti de țigări, destructurate la Iaşi

La data de 25.06.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au efectuat un număr de 11 percheziții domiciliare.

Acțiunile au la bază o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă continuată.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna martie a anului 2017, pe raza judeţului Iaşi, s-au constituit și au acționat două grupări infracţionale organizate, interconectate, care au introdus ilegal ţigarete pe teritoriul României.

Contrabandişti de țigări

Ulterior, le-au transportat, depozitat şi comercializat prin intermediari sau direct, în scopul obținerii de beneficii financiare, membrii acestora având legături bine închegate între ei.

În urma administrării probatoriilor, a rezultat faptul că membrii grupărilor au realizat multiple acte de contrabandă, până în prezent reușindu-se confiscarea unui număr de 16.178 pachete de țigarete.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 11 persoane.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău.        

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.    

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns