Două cărţi de identitate românești false, descoperite la un moldovean în PTF Sculeni

Poliţiştii de frontieră ieșeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privința unui bărbat asupra căruia au fost descoperite două cărți de identitate cu însemnele autorităților române, despre care există suspiciuni că ar fi false.

În data de 05 octombrie a.c., în jurul orei 21.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, ca pasager într-un microbuz, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 33 de ani.



Deoarece polițiștii de frontieră ieșeni au avut suspiciuni cu privire la scopul declarat al călătoriei, a fost efectuat un control amănunțit, ocazie cu care au fost descoperite asupra persoanei două cărți de identitate, având însemnele autorităților române.

Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră ieșeni au stabilit faptul că documentele nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, acestea fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat una dintre cărțile de identitate descoperite la controlul de frontieră de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaște, plătind suma de 250 de euro și intenționa să o folosească în Germania.

Cea de a doua aparține unui prieten, aflat în Germania.

Polițiștii de frontieră ieșeni efectuează cercetări, în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Foto:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns