Au sechestrat 2 copile și le-au pus să se prostitueze pe 999.md. Doi tineri din Călăraşi şi Fălești reţinuţi

Doi tineri de 22, şi respectiv, 24 de  ani, domiciliați în raioanele Călăraşi şi Fălești, au fost reţinuţi, fiind cercetați penal pentru trafic de copii, unul din ei fiind anterior condamnat pentru acte de huliganism. 

Aceștia riscă închisoare de la 10 la 12 ani. Informația a fost făcută publică de către Inspectoratul General al Poliției.



La 29 noiembrie curent, o persoană a sesizat Centrul pentru combaterea traficului de persoane precum că sora lui minoră, este ţinută captivă într-un apartament din mun. Chişinău şi obligată contrar voinţei sale să întreţină raporturi sexuale cu diferiţi bărbaţi.

Urmare a acțiunilor comune ale ofițerilor Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au depistat pe adresa indicată de către declarant două tinere de 15 şi 16 ani, domiciliate în raioanele Soroca şi Făleşti.

În urma acțiunii operative a organelor de forță, tinerele au fost salvate din captivitate, ulterior fiindu-le acordată asistenţa psihologică şi juridică necesară.

De asemenea, forțele de ordine au stabilit că una dintre victime era anunţată ca persoană dispărută fără veste din luna iunie 2018.

În cadrul investigațiilor și audierilor s-a stabilit că de la începutul anului 2018, suspecţii urmărind scopul exploatării sexuale comerciale, folosindu-se de situaţia de vulnerabilitate au recrutat şi au adăpostit mai multe tinere.

Suspecţii identificau clienții de pe urma anunțurilor plasate pe o pagina web. Pentru serviciile sexuale prestate, acestea primeau de la 600 la 1000 de lei de la persoană.

Polițiștii  continuă acțiunile operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și identificarea altor tinere exploatate de către suspecți.



Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns