Documentarul „Călărași – un ținut la poarta raiului”, a obținut deja 3 premii la 3 Festivaluri Internaționale

Documentar „Călărași – un ținut la poarta raiului” a fost filmat în perioada iunie – noiembrie 2017. La realizarea peliculei au fost implicate patru grupuri folclorice din raionul Călărași, Muzeul „Casa Părintească” din Palanca, Muzeul „Casa Viorii” din Călărași, „Casa Mierii” din Răciula, „Casa Olarului Vasilii Gonceari” din Hoginești, Vinăria „Aghenie” din Sadova și peste 200 de locuitori ai satelor Palanca, Răciula, Meleșeni, Sadova, Leordoaia, Bravicea, Hârbovăț, Hârjauca, Frumoasa și Hoginești, a scris anterior ziarul regional Expresul

1.Cel mai bun film documentar la Constanța International Film Festival

Călărași – un ținut la poarta raiului, a obținut premiul pentru cel mai bun film documentar la Constanța International Film Festival, desfășurat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Independent de la Constanța (FITIC), în perioada 1-8 septembrie 2018. La momemnt, capodopera documentară dețină în palmaresul său deja trei premii la trei festivaluri.



2. Premiul mare la Festivalului Internațional de Film Etnografic

Documentarul a mai câștigat premiul mare la cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Film Etnografic. În competiția filmelor din ediția 2018, au fost înscrise 722 de producții din 85 de țări.

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Film Etnografic (FIFE) a avut loc în orașul Zlatna, județul Alba, România, în perioada 10-12 august 2018. Acest festival este dedicat filmelor care au un caracter etnografic și își propune să promoveze cultura și tradițiile naționale.

FIFE – singurul festival de film etnografic din România, are rolul de a descoperi noi talente și promovează schimbul de valori culturale cu alte țări. Festivalul este deschis tuturor creatorilor de film care doresc să contribuie la construirea patrimoniului cultural național sau internațional.

3. Cel mai bun film pe tema „Etnoecologie (natură și oameni indigeni)” la Festivalului Internațional de Film Ecologic TO SAVE AND PRESERVE

Călărași – un ținut la poarta raiului a mai câștigat premiul pentru cel mai bun film pe tema „Etnoecologie (natură și oameni indigeni)” la Festivalului Internațional de Film Ecologic TO SAVE AND PRESERVE din Rusia și marele premiul pentru cel mai bun film etnografic la Festivalul de Film Etnografic din Zlatna.



Documentarul a fost selectat la Independent Producers Indie Film Festival, care se află la a XIII-a ediție și va avea loc în București, în perioada 17 – 22 septembrie 2018.

Filmul este produs de SYMBOL MEDIA (Moldova), co-produs de ALTERNATIVE CINEMA (Moldova) și HI-FI PRODUCTION (România), cu sprijinul Consiliului Raional Călărași.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns