Doc // Mesajul Majestății Sale Custodele Coroanei cu ocazia Inaugurării Troiței din comuna Iurceni

În ziua de 4 august 2019 a avut loc inaugurarea oficială a Troiței Ostășești din Iurceni, Raionul Nisporeni, ridicată în anii 1942 – 1943, în timpul domniei Regelui Mihai I, și înlăturată din Parcul Fântâna Mare în perioada sovietică, se comunică pe site-ul Familiei Regale a României

Troița Ostășească a fost restaurată din inițiativa Asociației Obștești “Faptă, nu Vorbă”. Locuitorii din Iurceni consideră troița drept cartea lor de vizită și o numesc “o bijuterie”.

Fotografia de mai jos înfățișează pe tinerii care au readus comunității din Iurceni o parte esențială din identitatea și din istoria lor contemporană, conchide sursa.

Mesajul Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, Șefa Familiei Regale a României și suveranul Casei de România:

Poza de pe site-ul Familiei Regale a România a fost preluată de pe portalul News.Ungheni.org cu indicarea sursei.

În acest context, venim cu sincere mulțumiri către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României, Șefa Familiei Regale a României și suveranul Casei de România pentru mesajul publicat și pentru întregul suport acordat tuturor românilor din România cât și din jurul granițelor de după 1944.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

1 trackback / pingback

  1. La Iurceni va fi organizat Bâlciului Național al Olarilor, ediția a XXXI-a - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns