Doc // Mesajul Majestății Sale Custodele Coroanei cu ocazia Inaugurării Troiței din comuna Iurceni

În ziua de 4 august 2019 a avut loc inaugurarea oficială a Troiței Ostășești din Iurceni, Raionul Nisporeni, ridicată în anii 1942 – 1943, în timpul domniei Regelui Mihai I, și înlăturată din Parcul Fântâna Mare în perioada sovietică, se comunică pe site-ul Familiei Regale a României

Troița Ostășească a fost restaurată din inițiativa Asociației Obștești “Faptă, nu Vorbă”. Locuitorii din Iurceni consideră troița drept cartea lor de vizită și o numesc “o bijuterie”.

Fotografia de mai jos înfățișează pe tinerii care au readus comunității din Iurceni o parte esențială din identitatea și din istoria lor contemporană, conchide sursa.

Mesajul Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, Șefa Familiei Regale a României și suveranul Casei de România:

Poza de pe site-ul Familiei Regale a România a fost preluată de pe portalul News.Ungheni.org cu indicarea sursei.

În acest context, venim cu sincere mulțumiri către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României, Șefa Familiei Regale a României și suveranul Casei de România pentru mesajul publicat și pentru întregul suport acordat tuturor românilor din România cât și din jurul granițelor de după 1944.


One thought on “Doc // Mesajul Majestății Sale Custodele Coroanei cu ocazia Inaugurării Troiței din comuna Iurceni

%d blogeri au apreciat: