Doc // Lista secțiilor de votare din raionul Ungheni pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019

La 24 februarie 2019 în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare ordinare, care reprezintă cel de-al IX-lea scrutin parlamentar de la declararea independenței Republicii Moldova în 1991.

Alegătorii vor alege o nouă componență a Parlamentului de legislatura a XXI-a – organul reprezentativ suprem al poporului și unica autoritate legislativă a statului. Campania electorală a demarat pe 25 ianuarie 2019 și va dura 30 de zile. În aceeași zi cu alegerile parlamentare va avea loc și un referendum republican consultativ referitor la micșorarea numărului deputaților în Parlament și caracterul mandatului acestora.



Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova alegerile parlamentare se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt (paralel), în care deputații sunt aleși concomitent în cadrul unei singure circumscripții naționale și în 51 de circumscripții uninominale. În circumscripția națională se aleg 50 de deputați pe liste de partid în baza votului reprezentării proporționale, iar în circumscripțiile uninominale – 51 de deputați din rândul candidaților independenți sau a celor desemnați de formațiuni politice, în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripție.

Lista candidaților pentru cele două circumscripții din raionul Ungheni:

Alte noutăți majore ale scrutinului parlamentar din 2019 sunt:

  • permisiunea de a efectua agitație electorală în ziua votării și în ajunul acesteia;
  • introducerea certificatului de integritate în lista documentelor obligatorii pentru înregistrarea candidaților;
  • desfășurarea concomitentă cu alegerile parlamentare și a unui referendum național consultativ.

În acadrul acestui scrutin parlamentar, raionul Ungheni a fost divizat în 2 circumscripții uninominale: Circumscripția nr. 16 Ungheni și Circumscripția nr. 15 Călărași și Ungheni

În acest context, Vă prezentăm Lista secțiilor de votare din raionul Ungheni pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019:

Lista secțiilor de votare din cadrul Circumscripției uninominale nr. 16 Ungheni:

Circumscripția Electorală n… by on Scribd



Lista secțiilor de votare din cadrul Circumscripției uninominale nr. 15 Călărași și Ungheni:

Circumscripți Electorală nr… by on Scribd



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns