DOC // Lista instituțiilor de învățământ general vor beneficia de finanțare pentru lucrări de renovare în 2019

În anul 2019, 75 de instituții de învățământ general vor beneficia de dotări, lucrări de construcții sau renovare, inclusiv a blocurilor sanitare. În acest sens, în cadrul ședinței Guvernului din 11 februarie 2019, Cabinetul de Miniștri a aprobat Hotărârea Guvernului „Pentru aprobarea Listei instituțiilor potențial beneficiare de investiții, selectate pentru proiectele de renovare şi/sau dotare a instituţiilor de educaţie timpurie şi a Listei instituțiilor potențial beneficiare de investiții, selectate pentru proiectele de renovare/construcţie a blocurilor sanitare în instituţiile de învăţămînt primar, gimnazial şi liceal



Proiectul Hotărârii de Guvern a fost elaborat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborare cu Fondul de Investiţii Sociale din Moldova, și are drept scop atât dezvoltarea infrastructurii şi dotarea grădinițelor, cât şi îmbunătățirea condiţiilor de igienă şi sanitaţie în instituţiile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal, pentru asigurarea desfăşurării cu succes a procesului educațional, în contextul promovării reformelor în sistemul de învățământ.

Referitor la regiunea Ungheni (raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași), instituții beneficiare de investiții pentru proiectele de renovare sau dotare sunt doar în Nisporeni și Călărași. Din păcate, nici o intituției din raionul Ungheni nu este inclusă în lista beneficiarilor. 

Raionul Nisporeni:

Grădinițe – 24 intituții în valoare de 10 mln lei (total 30 mln)
Licee / Gimnazii – 11 intituții în valoare de 1.5 mln lei (total – 5 mln)

Raionul Călărași:

Grădinițe – 5 intituții în valoare de 2.6 mln lei (total 30 mln)
Licee / Gimnazii 1 intituție (Sadova) în valoare de 0.5 mln (total – 5 mln)

La nivel național, pentru reparația și dotarea instituţiilor de educație timpurie vor fi alocate 30 mln lei, iar pentru construcția și renovarea blocurilor sanitare în școli – 5 mln lei.

1.Lista Grădinițelor (Lista proiectelor)









2. Lista Grădinițelor (Lista proiecte Licee)





Fii primul care comentează

Lasă un răspuns