DOC // Doar 4 deputați din 101 au semnat inițiativa privind introducerea limbii române în mai multe legi

Inițiativă legislativă care prevede înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în cinci acte legislative și normative a fost semnată doar de patru parlamentari.



Este vorba de Iurie Reniță, Lilian Carp, Sergiu Cataranciuc și Octavian Țîcu. Anunțul în acest sens a fost făcut de către autorul legii, Iurie Reniță.

Sărmana Limba Noastră cea Română din Parlament…

Doar patru! Atâtea semnături am reușit să adunăm în parlament, acum. Data viitoare ne exprimăm sincera dorință să avem, cel puțin, 51 de voturi din toate fracțiunile Parlamentului. Doamne Ajută!
Cum să nu ne aducem aminte, în context, de remarca proverbială a unui coleg parlamentar: “Deocamdată doar Igor Dodon își onorează promisiunile!!!”.

P.S. Un sincer și respectuos “Mulțumesc mult!” dlui deputat Sergiu Cataranciuc (fracțiunea DA), care a semnat proiectul de lege, chiar fiind internat în spital. Multă sănătate, dle Cataranciuc!”, comunică Reniță pe pagina sa de Facebook.

Amintim că condorm inițiativei legislative înaintate de către deputații Iurie Reniță și Lilian Carp, documentele în care se propune introducerea sintagmei „limba română” sunt:

  • Codul jurisdicției constituționale;
  • Legea cu privire la organizarea judecătorească;
  • Regulamentul Parlamentului;
  • Legea privind actele de stare civilă;
  • Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns