DOC // Directoarea Gimnaziului Bumbăta ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese

Directoarea Gimnaziului Bumbăta, Lucia Rădeanu, ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. Aceasta și-ar fi angajat soțul în cadrul instituției pe care o conduce, informează Ziarul de Gardă

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis joi, 8 iulie, un act de constatare, în care este menționat faptul că directoarea nu a declarat și soluționat în termenul prevăzut de legislație conflictele reale, emițând documente administrative și încheieri ale actelor juridice.

Potrivit ANI, Lucia Rădeanu, deținând funcția de director al instituției publice Gimnaziul Bumbăta, în perioada 8 august 2012 – 29 ianuarie 2021, având ca atribuții în calitate de director al instituției de învățământ general angajarea, evaluarea, promovarea și eliberarea din funcție a personalului instituției, având interes personal rezultat din relațiile sale cu persoana apropiată – soțul său, ar fi emis acte administrative și ar fi încheiat acte juridice în privința acestuia.

„Se sesizează Direcția Educație Ungheni, în termen de cinci zile din momentul în care actul de constatare va rămâne definitiv, în vederea inițierii procedurii de încetare a raporturilor de muncă ale doamnei Lucia Rădeanu, director al IP Gimnaziul Bumbăta, raionul Ungheni.

Se aduce la cunoștința doamnei Lucia Rădeanu actul de constatare și se informează despre dreptul de a-l constata în termen de 15 zile de la primirea acestuia, în instanța de contencios administrativ la Judecătoria Chișinău (sediul Rîșcani), municipiul Chișinău”, se arată în document.

Directoarea Gimnaziului Bum… by News Ungheni

Invitată la ANI pentru a-și expune punctul de vedere asupra legalității semnării actelor juridice în calitate de director, Lucia Rădeanu a declarat că soțul său a fost angajat în calitate de fochist în perioada în care ea nu deținea funcția de director al gimnaziului.

„A fost angajat în Gimnaziul Bumbăta pe data de 1 noiembrie 2009 în calitate de fochist pentru un salariu și 0,5 salariu de lucrător de servire în perioada în care eu nu dețineam funcția de director al gimnaziului”, a spus Rădeanu, potrivit documentului ANI.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, Lucia Rădeanu riscă să fie decăzută din dreptul de a exercita o funcție de demnitate publică timp de 3 ani și va fi inclusă în Registrul Interdicțiilor.

sursa: Ziarul de Gardă

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns