Dispoziția Comisia Situației Excepționale nr. 3 din 15 aprilie 2021

Comisia pentru Situați Excepționale s-a întrunit din nou în ședință.

Urmare, membrii Comisie au aprobat Dispoziția Comisia Situației Excepționale nr. 3 din 15 aprilie 2021

Documentul vizează, în mare parte, noi prevederi referitor la formele de executare silită.

Prin urmare, în perioada stării de urgență, nu pot fi sechestrate, urmărite bunuri de uz personal sau casnic, inlcusiv mobilierul indisepnsabile debitorului și familiei sale.

Nu pot fi sechestrate bunurile copiilor debitorului, produsele alimentare necesare, inventarul agricol, inclusiv animalele de muncă, furajele pentru acestea, etc.

O decizie importantă aprobată la ședința de astăzi prevede scutirea de taxele vamale, taxa pentru procedurile vamale și TVA la importarea lotului de 120 000 doze de vaccin Sputnik V, acordate Guvernului Republicii Moldova, cu titlu de donație, din Federația Rusă, de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică în calitate de beneficiar.

Similar se va proceda și în cazul lotului de 62 000 doze de vaccin Sputnik V, acordate pentru raioanele de est ale țării, cu titlu de donație, importate din Federația Rusă.

Dispoziția Comisia Situație… by News Ungheni

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d bloggers like this: