Din cauza zăpezii, 420 de elevi din Nisporeni, Călărași, Hâncești și Criuleni nu au ajuns astăzi la școală

Celula de criză a Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale a făcut către orele 11:00, bilanțul codului galben de ninsori din Republica Moldova.
Astfel, potrivit reprezentanților autorităților de resort, 420 de copii nu au ajuns astăzi la școală din cauza stării tehnice a transportului de elevi. Șase localități din centrul și sudul țării au rămas fără lumină, iar pe drumurile țării au avut loc 105 accidente rutiere.



Potrivit IGSU și IGP, 420 de elevi din Nisporeni, Călărași, Hâncești și Criuleni nu au ajuns la școală, din cauza stării tehnice a transportului de elevi.

Salvatorii au mai anunțat că la această oră sunt parțial deconectate de la lumină șase localități: câte două în raioanele Criuleni, Cimișlia și Cahul.

Șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a anunțat că pe drumurile țării au avut loc 105 accidente rutiere în 24 de ore, iar cinci dintre ele s-au soldat cu persoane traumatizate. La Căușeni, un microbuz a luat foc din cauza unui scurtcircuit, însă pasagerii nu au avut de suferit. La Strășeni, din cauza vitezei excesive și neacordării priorității, un vehicul s-a răsturnat, iar ambii pasageri au fost spitalizați.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns