Dezintoxicăm societatea // Cazul copilului taxat de două ori, ajuns în mediul virtual datorită News.Ungheni.org, a fost soluționat pe cale amiabilă

Datorită redacției News.Ungheni.org, cazul copilului „impus” să achite de 2 ori călătoria de către un conducător de maxi-taxi din mun. Ungheni, a fost soluționat pe cale amiabilă.

În seara zilei de ieri, la redacția portalului nostru a fost recepționat un mesaj prin care o Ungheneancă ne relata despre faptul că băiatului ei minor, a fost umilit și impus să achite de 2 ori călătoria de către conducătorul unui microbuz ce efectuează cursa regulată pe ruta nr. 4.



Urmare, noi am publicat articolul „A „impus” un copil să achite de 2 ori călătoria, luându-i ultimii bani. Isprava unui conducător de maxi-taxi din mun. Ungheni” și am remis un e-mail în adresa Primăriei municipiului și Consiliului raional Ungheni.

În demersul nostru, am informat autoritățile locale și am solicitat să fie întreprinse măsurile de rigoare pentru soluționarea acestui incident neplăcut.

În premieră, autorițile publice locale, s-au implicat activ și au soluționat, pe cale amiabilă, acest caz.

Potrivit mamei minorului afectat de această situație neplăcută, reprezentanții Consiliului raional Ungheni și ai Inspectoratului de Poliție Ungheni au contactat-o și au stabilit o întrevedere.

La ședința în care a fost examinat acest incident neplăcut, pe lângă reprezentantul Consiliului raional și al Inspectoratului de Poliție, au fost prezenți administratorul și mecanicul S.R.L. ,,RINCOR-PRIM”, dar și conductărul auto învinuit că pe un ton grosolan, a „impus” copilul să achite călătoria de două ori ca să nu-l dea jos.

Urmare a examinării pozițiilor părților implicate în incident, reprezentantul poliției a menționat că șoferul este caracterizat ca fiind un bun profesionist și că ar fi un exemplu pentru ceolegi.

După o discuție amiabilă, fără certuri sau insulte, administrația firmei și conducătorul auto și-au cerut scuze de la mamă și copilul afectat de acest incident.

Totodată, administrația a promis că va purta o discuție și cu restul șoferilor din această companie în care va pune accent pe ridicarea gradului de atenție la restul ce trebuie să-l restituie, în special copiilor, avînd în vedere că ar putea fi unicii bani de buzunar al acestora.

Într-un final, mama copilului a acceptat scuzele primite și a mulțumit reprezentanților pentru reacția operativă întru soluționarea acestui incident.

Ungheneanca le-a mulțumit celor ce au reacținat civilizat şi că acest caz ne ajută să demonstrăm copiilor că opinia lor chiar contează pentru societatea noastră.
În contextul celor relatate supra, putem să afirmăm cu ceritudine că există valori morale în Ungheniul anilor 2020

Cert este că aceste cazuri nu ajung în spațiul virtual mereu, iar dacă cineva se pomeneşte martor al unor astfel de situații, vă rugăm să nu ezitați să apelați la autoritățile competente pentru rezolvarea acestora.

De altfel, vă mulțumim pentru încredere şi pentru faptul că ați ales să vă ajutăm prin intermediul portalului News.Ungheni.org.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns